Απόψεις » Ασπρούδης Ν. » «Σκληρός νόμος, αλλά νόμος…» – Του Νίκου Ασπρούδη
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΜΑ

«Σκληρός νόμος, αλλά νόμος…» – Του Νίκου Ασπρούδη

«Σκληρός νόμος, αλλά νόμος…» – Του Νίκου Ασπρούδη

Της… Αγίας αδειοδότησης γίνεται και πάλι στο χώρο της Σούπερ Λίγκας (με… καραμπόλες και στη Football League) και ουσιαστικά για μία ακόμη χρονιά ζούμε την «ημέρα της Μαρμότας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που πολύ απλά αποδεικνύει ότι ακολουθεί το νόμο ως εκεί που το συμφέρει.

Αφού λοιπόν λύσαμε όλα τα υπόλοιπα θέματα και βάζουμε τις ομάδες εντός των αγωνιστικών χώρων για να ολοκληρωθεί και η φετινή χρονιά και ενώ οι «δικαστικές μάχες» είναι προ των πυλών το πρόβλημα των τελευταίων ετών, ξεπροβάλλει εκ νέου μπροστά μας και ο κ. Δημητρίου και η επιτροπή του θα γίνουν και πάλι οι πρωταγωνιστές.

Αλλά αυτοί δεν φταίνε διόλου… Φταίνε όλοι οι υπόλοιποι, που με τις «ευλογίες» της ποδοσφαιρικής αρχής και ίσως και της πολιτείας «τανάνε» το νόμο ως εκεί που τους παίρνει.

Περίπτωση Παναθηναϊκού λοιπόν φέτος, καμία σχέση με τον Ηρακλή που… έφυγε από την κατηγορία αμέσως και έχουν «πέσει» πάμπολλοι  να τον σώσουν έστω και αν δεν ξέρει που χρωστάει. Ανάμεσα σε αυτούς και η ΑΕΛ, που θα έπρεπε να είναι «σημαιοφόρος» στην απόδοση δικαιοσύνης και διατήρησης των κανονισμών, γιατί έχει πέσει ουκ ολίγες φορές «θύμα» του… τεντώματος των κανονισμών.

Οι Ρωμαίοι το έλεγαν χαρακτηριστικά «σκληρός νόμος, αλλά νόμος» και αυτό πρέπει να ισχύει άπαξ, όχι όποτε μας συμφέρει. Γιατί δεν μπορείς πέρυσι να ψηφίζεις κάτι που θεωρείς ότι θα δώσει… αναπνοές στο ποδόσφαιρο και φέτος να τα αλλάζεις γιατί καλείται να την «πληρώσει» μία ομάδα που έχει μεγαλύτερο λαϊκό έρισμα από κάποια άλλη.

Οι συμπάθειες είναι καλές για τις δημόσιες σχέσεις μας και όχι για ένα ποδόσφαιρο που θα προσπαθήσει να κάνει τα πρώτα του σταθερά βήματα, γνωρίζοντας ότι οι κανονισμοί ισχύουν για τον οποιονδήποτε, είτε αγωνίζεται στην Γ’ τοπική κατηγορία μίας ΕΠΣ, είτε στη «βιτρινάτη» Σούπερ Λίγκα.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: