Ελλάδα » Πολιτική κόντρα για το νερό στην Θεσσαλονίκη

Πολιτική κόντρα για το νερό στην Θεσσαλονίκη

Πολιτική κόντρα για το νερό στην Θεσσαλονίκη

Μπορεί τα προβλήματα στην Θεσσαλονίκη με την υδροδότηση να έχουν αρχίσει να εξομαλύνονται ωστόσο εκκρεμεί η εισαγγελική παρέμβαση για τις ευθύνες, αλλά και η έντονη πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
Εξομαλύνεται η κατάσταση – Παραμένει το πρόβλημα

Σταδιακά αρχίζουν να υδροδοτούνται οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση. Κανονικά συνεχίζεται η ενίσχυση των δεξαμενών με το επιπλέον νερό από την Αραβησσό για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, το πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι περιοχές του Ευόσμου και του Κορδελιού, έχει αρχίσει να εξομαλύνεται, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές όπου προβλεπόταν από χτες 24ωρη διακοπή, η ενίσχυση με το επιπλέον νερό Αραβησσού αποκαθιστά την υδροδότηση.

Συγνώμη από την αντιπρόεδρο

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους συμπολίτες μου, ιδιαίτερα από εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο αυτές τις μέρες από την έλλειψη νερού», δήλωσε η αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ, Στέλλα Βαλάνη.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η ίδια εξέφρασε επιφυλάξεις για τη διαχείριση κατανομής της διαθέσιμης ποσότητας νερού ανά περιοχές, κατά τις ημέρες αποκατάστασης της βλάβης. Παράλληλα, έκανε λόγο για απόδοση ευθυνών σε όποιον αναλογούν, καταλήγοντας πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Στο μεταξύ ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τα προβλήματα υδροδότησης που προκλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη αναζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης, μέσω προκαταρκτικής εξέτασης την οποία παρήγγειλε.

Πολιτική κόντρα για το νερό

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και της διοίκησης της ΕΥΑΘ, με τον κ. Σπίρτζη να τον αποκαλεί «αδιάβαστο», καθώς η ΕΥΑΘ δεν εποπτεύεται από το δικό του υπουργείο.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών καταλόγισε στη ΝΔ «απύθμενο θράσος» να ζητά ευθύνες από τη σημερινή διοίκηση της ΕΥΑΘ, «όταν είναι γνωστό ότι επί πολλές δεκαετίες έχει αφεθεί στην τύχη της η παλαιά υποδομή του δικτύου ύδρευσης με τεράστιες ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας» υπενθυμίζοντας την ακύρωση επί ΝΔ του διαγωνισμού που είχε που είχε τελεσφορήσει το 2012, για παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις της ΕΥΑΘ επειδή σκόπευαν να την ιδιωτικοποιήσουν. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η νέα διοίκηση που τοποθετήθηκε το 2016 έχει υποβάλει σχέδιο εκσυγχρονισμού και συντήρησης που αναμένει έγκριση από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: