Ελλάδα » «Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, όχι Σουλτάνο»
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

«Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, όχι Σουλτάνο»

«Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, όχι Σουλτάνο»

Με ασυνήθιστα έντονο τρόπο απάντησε το μέγαρο Μαξίμου στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν ο οποίος συνέδεσε τους «8» με τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς.

Διαψεύδοντας ουσιαστικά όσα υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος ότι «ο Τσίπρας άλλα μου είχε υποσχεθεί» το Μαξίμου τονίζει: «Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα».

Παράλληλα το Μαξίμου τονίζει πως ο κ. Ερντογάν «σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις» για να προσθέσει: «Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της».

Το πρωθυπουργικό γραφείο σημειώνει πως αν ο κ. Ερντογάν «επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις».

Υπενθυμίζοντας πως «γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας».

 

Διαβάστε επίσης: