Παραπολιτικά » Συζητούν για την Περιφέρεια Θεσσαλίας
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΟ - ΚΟΜΒΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ...

Συζητούν για την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συζητούν για την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εντείνονται οι διεργασίες στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά τα αυτοδιοικητικά, ενώ στη Λάρισα θα γίνουν άμεσα συσκέψεις με το συγκεκριμένο θέμα να κυριαρχεί στην ατζέντα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Όργανο του κόμματος, όπου προφανώς η κουβέντα θα κατευθυνθεί αρχικά στην περισσότερο οργανωμένη – σε σχέση με τώρα που τείνει να είναι ανύπαρκτη – παρουσία στα εν εξελίξει πράγματα που έχουν να κάνουν με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Παράλληλα, θα γίνει μία πρώτη συζήτηση με φόντο τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές κυρίως σε ότι αφορά το πολιτικό σκεπτικό και τα χαρακτηριστικά που θα έχουν οι κινήσεις του κόμματος, το οποίο δεν θα ήθελε να «καπελωθούν» επαφές και κινήσεις. Άλλωστε, τα τοπικά στελέχη γνωρίζουν πως μια «ταμπέλα ΣΥΡΙΖΑ» σε τέτοιες διεργασίες δεν θα είχε παρά αρνητικά αποτελέσματα.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα προκύπτει πως στη σύσκεψη δεν θα μπουν σε ονόματα, σε ότι αφορά την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αν και στο παρασκήνιο ήδη βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» πρόσωπα και δυναμικές που μπορούν να αναπτύξουν.

Όπως και αν έχει είναι δεδομένο πως στον ΣΥΡΙΖΑ  θέλουν να είναι προσεκτικοί, καθώς η υπόθεση  της «Συμπαράταξης  Λαρισαίων» – κυρίως την περίοδο που βρίσκονταν στα σπάργανα το όλο εγχείρημα –  τους υπενθυμίζει πόσο λεπτές είναι  οι ισορροπίες.

Σε όλα αυτά κομβικός θα είναι ο ρόλος του Μάνθου Σαρρή, ο οποίος έχει οριστεί υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης τόσο για την Περιφέρεια, όσο και για τα δημοτικά στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Προφανώς το έργο του είναι ιδιαίτερα σύνθετο, αν και η εμπειρία του δεδομένη, καθώς έχει στο… βιογραφικό του το θετικό κεκτημένο της «Συμπαράταξης» στο Δ. Λαρισαίων…

Γ.Α.

ENTYΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: