Ελλάδα » Μυστήρια λουκέτα στα κυλικεία των στρατιωτικών νοσοκομείων

Μυστήρια λουκέτα στα κυλικεία των στρατιωτικών νοσοκομείων

Μυστήρια λουκέτα στα κυλικεία των στρατιωτικών νοσοκομείων

Πόρτες κλειδωμένες και τζάμια κλειστά. Στους θερμοθαλάμους βρίσκονται απιθωμένα, εδώ και μέρες, τυρόπιτες και λουκανικόπιτες. Τα ψυγεία είναι γεμάτα με νερά, χυμούς και αναψυκτικά. Κι όμως, εργαζόμενοι και επισκέπτες δεν μπορούν να τα αγοράσουν.

Τα δύο κυλικεία του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, όπως και εκείνο στο γειτονικό 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, είναι εδώ και μερικές μέρες κλειστά. Και δεν είναι τα μόνα.

Το λουκέτο που έβαλε πριν από λίγες μέρες η εταιρεία «Κοτσαμπάσης και ΣΙΑ Ο.Ε.», που εκμεταλλευόταν τους εν λόγω χώρους, προκάλεσε ένα ντόμινο σε κυλικεία και χώρους εστίασης αρκετών στρατιωτικών μονάδων, αλλά και ευρύτερων φορέων του δημόσιου τομέα, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία είχε συνάψει ουκ ολίγες συμβάσεις, που πλέον βρίσκονται στον αέρα.

Εργαζόμενοι απ’ το 401 ΓΣΝΑ, με τους οποίους συνομιλήσαμε χθες, ήταν έκπληκτοι απ’ αυτή την κατάληξη, καθώς τίποτα δεν προμήνυε το κλείσιμο του κυλικείου, που έγινε κυριολεκτικά εν μια νυκτί.

«Γνωρίζαμε πως το προσωπικό είχε κάποια προβλήματα μισθοδοσίας, έλεγαν πως τους είχαν καθυστερήσει 1-2 μήνες στις πληρωμές, αλλά δεν περιμέναμε αυτό».

Σύμφωνα με τους εργαζομένους στο νοσοκομείο, το πρωί της Δευτέρας και τα δύο κυλικεία ήταν κλειστά και μια λευκή κόλλα στο τζάμι τούς πληροφορούσε πως από εκείνη τη μέρα θα υπήρχε «προσωρινή αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης».

Ούτε οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση που πήγαν να πιάσουν δουλειά αλλά ούτε και η διοίκηση του νοσοκομείου γνώριζε κάτι περισσότερο.

Φρούδες διαβεβαιώσεις

Από τα αρμόδια όργανα του στρατού αναζητήθηκε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, προκειμένου να διαπιστωθεί τι είχε ακριβώς συμβεί.

Οπως μας μεταφέρθηκε από αξιόπιστες πηγές, βρέθηκε κάποιος εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος επικαλέστηκε ζητήματα υγείας του ιδιοκτήτη.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως γίνονται προσπάθειες, ώστε τα κυλικεία να ανοίξουν ξανά τις επόμενες μέρες.

Οι ίδιες πηγές δεν το θεωρούν πιθανό αυτό, καθώς, όπως μας έγινε γνωστό, η εταιρεία φέρεται να χρωστά μισθώματα τουλάχιστον 3 μηνών για ορισμένα τουλάχιστον από τα κυλικεία των ενόπλων δυνάμεων.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν πως στέλεχος της διοίκησης της εταιρείας το προηγούμενο Σάββατο πέρασε και σήκωσε τα ταμεία από όλα τα κυλικεία που στεγάζονται σε μονάδες του στρατού.

Χθες, μάλιστα, η εταιρεία έστειλε και επιστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του στρατού, υποστηρίζοντας πως το θέμα θα λήξει τις επόμενες μέρες.

Κανείς όμως δεν μπορεί να διαβεβαιώσει πως κάτι τέτοιο ισχύει. Σε μια αναζήτησή μας στο διαδίκτυο, χθες, διαπιστώσαμε πως οι ιστοσελίδες της εταιρείας είναι ανενεργές και για τις 3 επιχειρήσεις που συνδέονται με αυτήν (Athens Golf Club Catering, Το Φαγάκι της Γιαγιάς, ΕΛ.ΕΤ.ΕΣ.).

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν ρήτρες μεταξύ της εταιρείας και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, οι οποίες προβλέπουν την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση που η πρώτη δεν ανταποκρίνεται στους όρους των συμβάσεων.

Η αλήθεια είναι ότι από τα κυλικεία της συγκεκριμένης εταιρείας εξυπηρετούνται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι και δεν μπορεί να συνεχίσουν να είναι επ’ άπειρον κλειστά.

Το βασικότερο, όμως, ερώτημα είναι τι θα συμβεί με τους εργαζομένους στην εταιρεία, που, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνούν τα 120 άτομα.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: