Θεσσαλία » Κούρδοι πρόσφυγες γιόρτασαν το Νεβρόζ σε κεντρική πλατεία των Τρικάλων

Κούρδοι πρόσφυγες γιόρτασαν το Νεβρόζ σε κεντρική πλατεία των Τρικάλων

Κούρδοι πρόσφυγες γιόρτασαν το Νεβρόζ σε κεντρική πλατεία των Τρικάλων

Με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια γύρω από μια μεγάλη φωτιά, γιόρτασαν σήμερα το μεσημέρι, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων, Κούρδοι πρόσφυγες, το Νεβρόζ. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού στον δήμο Τρικκαίων Άκης Αναστασίου, «αυτή η γιορτή, είναι η γιορτή της “Ανοιξης για τους Κούρδους» και ο δήμος –πρόσθεσε- ανταποκρίθηκε στο αίτημα για την πραγματοποίησή της.

Ειδικότερα, ο δήμος Τρικκαίων και η e-trikala AE σε συνεργασία με Κούρδους πρόσφυγες από τη Συρία που φιλοξενούνται στα Τρίκαλα μέσω του προγράμματος ESTIA της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οργάνωσαν το Νεβρόζ, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, όπου οι συμμετέχοντες γιόρτασαν με τις σημαίες της Ελλάδας και του Κουρδιστάν.

Χοροί και τραγούδια γύρω από μια μεγάλη φωτιά, σε μια συνέχιση μιας παράδοσης που διαρκεί χιλιάδες χρόνια, έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στην πόλη των Τρικάλων και στους επισκέπτες. Ο κ. Αναστασίου, στην ομιλία του, στάθηκε στους δεσμούς φιλίας ανάμεσα σε ελληνικό και κουρδικό λαό, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν στην πλατεία, όπου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: