Άρθρα χρηστών » Δημοσιογραφία των πολιτών » «Για τη ταμπακιέρα κουβέντα»
Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Π.Γ.Ν.Λ

«Για τη ταμπακιέρα κουβέντα»

Απάντηση στην ανακοίνωση του Δ.Σ. του σωματείου Π.Γ.Ν.Λ.
«Για τη ταμπακιέρα κουβέντα»

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών  Π.Γ.Ν.Λ. σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Με αφορμή την ανακοίνωση του ΔΣ του σωματείου το περιεχόμενό της και τη φρασεολογία  που χρησιμοποιήθηκε έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Οι θέσεις ενός συνδυασμού ή μιας παράταξης για το σοβαρότατο ατύχημα με το οποίο κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα μιας εργαζόμενης, η για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα  δεν κρίνονται από τις ψήφους που πήρε στις εκλογές. Οι θέσεις και οι απόψεις και η στάση της κάθε παράταξης κρίνονται  στο αν   υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων, αν διεκδικούν αιτήματα υπέρ των εργαζομένων, αν δεν συγκαλύπτουν τον αίτιο η τους αίτιους ,αν αντιπαλεύουν την αντεργατική πολιτική, αν κινητοποιούν τους εργαζόμενους και οργανώνουν τους αγώνες, αν δείχνουν την προοπτική για συνολική λύση των προβλημάτων των εργαζομένων.

Τώρα όσον αφορά τη φρασεολογία και τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησαν εναντίον μας το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι προφανώς κάποιοι επηρεάζονται από την ατμόσφαιρα των γηπέδων και τη μεταφέρουν στο σωματείο.

Για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, -η οποία βγήκε   τρεις μέρες μετά από  την ημέρα που  του ατυχήματος – υπάρχουν μόνο διαπιστώσεις, και πολλά  «ρητορικά» ερωτήματα (αλήθεια προς ποιόν;)

Χωρίς όμως να λέγεται  κουβέντα   για την «ταμπακιέρα», – Δηλαδή… κουβέντα:

  • Για το ποιος ευθύνεται για το σοβαρό αυτό ατύχημα και τα προηγούμενα.
  • Για το ποιος ευθύνεται για την εντατικοποίηση της εργασίας, το παμπάλαιο μηχάνημα, τον απαράδεκτο εργασιακό χώρο των πλυντηρίων, την παντελή έλλειψη  μέσων και μέτρων προστασίας.
  • Για αυτά το ΔΣ του σωματείου δεν παίρνει θέση μόνο μιλάει για κάποιους που δεν καταλαβαίνουν, που δεν ενδιαφέρονται …κλπ.
  • Λες και για την κατάσταση αυτή δεν είναι υπεύθυνοι συγκεκριμένα κόμματα και οι κυβερνήσεις οι προηγούμενες και η τωρινή που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν αντεργατικές πολιτικές, πολιτικές των περικοπών,  πολιτικές που θέλουν την υγεία να  είναι εμπόρευμα, που κάθε χρόνο μειώνουν τη χρηματοδότηση   (με περικοπές που έφτασαν το 50%) στα νοσοκομεία για την υποστελέχωση, τις ελλείψεις προσωπικού και υλικών.
  • Και βέβαια μεγάλη ευθύνη έχουν και οι ηγεσίες αυτές που με το πρόσχημα του δήθεν «ανεξάρτητου» δε λένε κουβέντα για τις αντεργατικές πολιτικές και τα κόμματα που τις υλοποιούν βάζοντας πλάτη να περάσουν πιο εύκολα.

Η ανακοίνωση του Δ.Σ σε αυτή την κατεύθυνση κινείται. Ως «ακομμάτιστοι» και «ανεξάρτητοι» είναι βολικό να αναφέρονται γενικά σε υπεύθυνους,  αφήνοντας  στο απυρόβλητο κυβέρνηση, Υπουργείο,- 5η ΥΠΕ, Διοίκηση που αποφασίζουν οι μεν και υλοποιούν οι δε  σε βάρος των εργαζομένων.

Εμείς δηλώνουμε «εξαρτημένοι» από τα συμφέροντα των εργαζομένων που θα τα υπερασπίζουμε με κάθε τρόπο όπως κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως κάναμε και την επόμενη ώρα του ατυχήματος με ανακοίνωση, με παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, με παρέμβαση στην επιθεώρηση εργασίας , σε αντίθεση με αυτούς που μόνο για την ανακοίνωση  χρειάστηκαν  τρεις ολόκληρες μέρες!

Τέλος καλούμε κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο να αναρωτηθεί τι σωματείο χρειαζόμαστε; Σωματείο που θα οργανώνει θα κινητοποιεί τους εργαζόμενους για κάθε πρόβλημα θα διεκδικεί και θα συγκρούεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων, θα αποκαλύπτει  αυτούς που έχουν την ευθύνη για την κατάσταση στα νοσοκομεία ή σωματείο που ουσιαστικά με τη στάση του θα λειτουργεί σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Διαβάστε επίσης: