Πολιτισμός » Εικόνες από την έκθεση Άθως

Εικόνες από την έκθεση Άθως

Εικόνες από την έκθεση Άθως

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη δράση στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας «ΑΘΩΣ – ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα με πλήθος κοινού.

Ο Στράτος Καλαφάτης παρουσίασε την Αθωνική πολιτεία μέσα από την εμπειρία της μακράς παραμονής του εκεί. Συγκεκριμένα μίλησε για τη μεγάλη φωτογραφική παράδοση του Αγίου Όρους και εξήγησε τον τρόπο που προσέγγισε, φωτογράφησε και παρουσίασε τον μοναδικό αυτόν τόπο. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης.

ΑΘΩΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ (6)

ΑΘΩΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ (1)

ΑΘΩΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ (3)

 

ΑΘΩΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ (5)

Σήμερα Σάββατο 31 Μαρτίου στις 18:00 ο Στράτος Καλαφάτης θα παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο. Θα αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο εξέλιξε τη φωτογραφική του γλώσσα, και τη διαδικασία μέσα από την οποία αναπτύσσει τις φωτογραφικές του εργασίες, βασιζόμενος στην αφήγηση και στην δημιουργία ενός προσωπικού ντοκιμαντέρ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και είναι δωρεάν για το κοινό.

Διάρκεια έκθεσης: έως 29 Απριλίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00
Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 14:00
Πληροφορίες: info@katsigrasmuseum.gr και 2410-672499

Διαβάστε επίσης: