Ελλάδα » Σκουρλέτης: Μετά το Πάσχα ο νέος Καλλικράτης στη Βουλή

Σκουρλέτης: Μετά το Πάσχα ο νέος Καλλικράτης στη Βουλή

Σκουρλέτης: Μετά το Πάσχα ο νέος Καλλικράτης στη Βουλή

Το ό,τι θα καταθέσει το νομοσχέδιο για το νέο Καλλικράτη στη Βουλή μετά το Πάσχα αποσαφήνισε κατά την ομιλία του στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Ανατολικής Αττικής, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως είπε «το ν/σ θα κατατεθεί μετά το Πάσχα για ψήφιση στη Βουλή». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης έχει δεσμευθεί ότι θα δώσει το νομοσχέδιο για διαβούλευση σήμερα ή τη Μεγάλη Δευτέρα αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως να καθυστερήσει μία, δύο ημέρες.

Στην ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών επέμεινε στην απλή αναλογική αφήνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, αιχμές για τη στάση της ΚΕΔΕ που ζητά να μην τεθεί τώρα θέμα εκλογικού συστήματος: «Λένε κάποιοι να μην ανοίξουμε τώρα θέμα εκλογικού συστήματος. Δεν καταλαβαίνω τη λογική που αποσυσχετίζει τη Δημοκρατία από την ίδια την καθημερινή διοίκηση», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε ότι «η συζήτηση για την αναθεώρηση του Καλλικράτη θα ολοκληρωθεί μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση», καθώς, όπως είπε, κάποια θέματα δεν μπορούν να ανοίξουν τώρα. Έφερε δε ως παράδειγμα την φορολογική αποκέντρωση για την οποία είπε ότι είναι θετικός αλλά και την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Αναφορική με το τελευταίο, σημείωσε ότι «μια βασική τους αρμοδιότητα που σχετίζεται με τον έλεγχο νομιμότητας θα μεταφερθεί στον ελεγκτή νομιμότητας», που θα θεσπίζεται με το νομοσχέδιο.