Λάρισα » Εκδήλωση των Πολυτέκνων Λάρισας

Εκδήλωση των Πολυτέκνων Λάρισας

Εκδήλωση των Πολυτέκνων Λάρισας

Μια πολύ ωραία  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Χ-γιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Πόλης μας  την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2018 με κεντρικό ομιλητή το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης, κ.κ. Παύλο και με θέμα «Η οικογένεια σήμερα». Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας & Περιχώρων.

Στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης, κ.κ. Παύλος αναφέρθηκε στην ομιλία του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη οικογένεια καταθέτοντας τις δικές του πλούσιες προσωπικές εμπειρίες που έχει αποκομίσει από την τριαντακονταετή και πλέον ενασχόλησή του με τους νέους και τα προβλήματά τους. Ως Ιερέας, Πνευματικός, Κατηχητής και Εκπαιδευτικός, έδωσε το στίγμα των προτάσεων και των λύσεων επί όλων σχεδόν των ζητημάτων που απασχολούν γονείς και παιδιά μέσα στα πλαίσια της οικογενειακής ζωής.

ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ1

Ένα φλέγον και πάντα επίκαιρο θέμα, ιδιαίτερα μέσα στις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε σήμερα στις οποίες, εν μέσω οικονομικών και εθνικών προβλημάτων και κρίσεων, η πνευματική κρίση είναι εκείνη που διακρίνεται και μαστίζει την κοινωνία μας και το βασικό κύτταρό της που είναι η οικογένεια και την οποία καλούμαστε ως έθνος, ως λαός και ως πρόσωπα να αντιμετωπίσουμε.

Ο λόγος του Σεβασμιωτάτου ήταν σύγχρονος και ταυτόχρονα θεολογικός και εκκλησιαστικός, όπου χρειαζόταν καυστικός και καταγγελτικός των κακώς κειμένων, συνάμα όμως και παρηγορητικός και οδηγητικός, ήταν δηλαδή, ένας πνευματικός λόγος ενός πνευματικού Ορθόδοξου Ιεράρχη που συνεπήρε, συγκλόνισε και ενθουσίασε το πολυπληθές ακροατήριό του το οποίο παρακολούθησε αυτή την σημαντική και πρωτότυπη ομιλία μέχρι τέλους της εκδήλωσης με αμείωτο ενδιαφέρον.

ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων τίμησε τον Σεβασμιώτατο προσφέροντας τιμητική πλακέτα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

O εκπρόσωπος της Ι.Μητρόπολης Λαρίσης & Τυρνάβου Αρχιμανδρίτης π.Ιωαννίκιος μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ.Ιγνατίου, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Θεσσαλίας κ.Παιδής Αθανάσιος, ο  κ.Ροντούλης Αστέριος-πολύτεκνος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δράση Πολιτών» στον δήμο Τυρνάβου. Επιστολές απέστειλαν οι Βουλευτές Λάρισας της Ν.Δ κ.Κέλλας Χρήστος και κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος.