Ελλάδα » Χαμός στη δίκη για το θάνατο της μεσίτριας

Χαμός στη δίκη για το θάνατο της μεσίτριας

Χαμός στη δίκη για το θάνατο της μεσίτριας

Ένταση στη δίκη για το θάνατο της μεσίτριας στη Θεσσαλονίκη. Όλα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος αγγειοχειρουργός απολογία του…

Συγκεκριμένα ο αγγειοχειρουργός του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης απέδωσε τον θάνατο της 36χρονης μεσίτριας σε…υπερεκτίμηση των ιατρικών του δυνάμεων.  Σύμφωνα με το thousandnews.gr, στην απολογία του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο αφού ζήτησε συγγνώμη από τον σύζυγο της κοπέλας, υποστήριζε διαρκώς πως όλα συνέβησαν επειδή τα «έχασε».

«Δεν μπορούσα να αποδεχθώ αυτό που έγινε. Ήταν σαν να έπεσε μια πέτρα στο κεφάλι μου. Ήμουν άλλος άνθρωπος δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο αγγειοχειρουργός, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις κινήσεις του με την εξαφάνιση της 36χρονης, μετά το θάνατό της από τη χορήγηση δύο αναισθητικών.

Περιγράφοντας όσα συνέβησαν την ημέρα της προγραμματισμένης θεραπείας για τους κιρσούς της μεσίτριας, ανέφερε πως την οδήγησε σε κλειστή αίθουσα της γυναικολογικής κλινικής, αρνούμενος ότι ήταν γιαπί. Αποδέχτηκε όμως πως είχε τι κλειδί μόνον αυτός. Είπε πως η σκληροθεραπεία είναι επέμβαση ρουτίνας. Ο ίδιος χρησιμοποίησε μέθη, μια πρακτική που ακολουθούσαν όλοι στην κλινική χωρίς την παρουσία αναισθησιολόγου, παραδεχόμενος πάντως ότι ήταν παράτυπο.

«Όταν την είδα ότι χάθηκε προσπάθησα να την επαναφέρω. Δεν τα κατάφερα. Τότε κατέρρευσα. Έπεσα στο έδαφος. Δεν μπορούσα να αποδεχθώ ότι είχε γίνει», είπε.

Ο αγγειοχειρουργός απέδωσε τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού της έρευνας τις απέδωσε σε αψυχολόγητες ενέργειες που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Μάλιστα επέμενε ότι ήταν στην ίδια κατάσταση ακόμη και όταν έδινε απολογία στην ανακρίτρια, γι αυτό δεν αποδεχόταν τι συνέβη.

Ένταση στη διάρκεια της απολογίας

Κατά τη διάρκεια της απολογίας προκλήθηκε ένταση όταν ο σύζυγος της μεσίτριας αντέδρασε λέγοντας ότι ο κατηγορούμενος επιχείρησε να του αποδώσει ευθύνες. «Ήξερες όμως να με κατηγορήσεις», φώναξε. «Έχει δίκαιο ο σύζυγος αλλά ήταν απόφαση της δικηγόρου μου να ακολουθηθεί αυτή η τακτική», απάντησε ο κατηγορούμενος.

Ο αγγειοχειρουργός σε όλες τις απαντήσεις επέμεινε ότι ήταν «σε καθεστώς πλήρους άρνησης». Η απολογία του συνεχίζεται και ο κατηγορούμενος απαντά σε ερωτήσεις της έδρας, που επικεντρώνει το ενδιαφέρον στις αντιφάσεις που έχουν παρατηρηθεί, διαψεύδοντας ακόμη και τους άλλους γιατρούς για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί.

ΠΗΓΗ: thousandnews.gr