Εκπαίδευση » «Απορρίπτει την πρόταση του ΤΕΙ για τη συγχώνευση το υπουργείο»
ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

«Απορρίπτει την πρόταση του ΤΕΙ για τη συγχώνευση το υπουργείο»

«Απορρίπτει την πρόταση του ΤΕΙ για τη συγχώνευση το υπουργείο»

Το μοντέλο της απορρόφησης φαίνεται να προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για την συνένωση Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Αυτό διαφαίνεται μετά την συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με τις τρεις αντιπροσωπείες.

Στη ουσία το υπουργείο σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να υιοθετεί την πρόταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (καθώς ανάλογη ήταν και η εισήγηση που υπήρχε στη συνάντηση) γεγονός που δεν αμβλύνει τα σημεία τριβής ανάμεσα στις προτάσεις, του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Επίσης με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται να δυσκολεύει και η μεταφορά της έδρας της Γεωπονικής Σχολής της Λάρισας.

Η συνολική πρόταση- πόρισμα που θα κατεβάσει το Υπουργείο Παιδείας εντοπίζεται περί τα τέλη Απριλίου. Στο πόρισμα αυτό θα καταγράφονται οι διαφωνίες, τα σημεία τριβής δηλαδή, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι σημαίνει αυτό.

«Το ότι το υπουργείο επιλέγει την απορρόφηση φαίνεται από το γεγονός ότι από την καινούργια πρυτανική αρχή που θα εκλεγεί από το Πανεπιστήμιο θα είναι και η διοικούσα στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε σε κάτι τέτοιο», λέει σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξενοφών Σπιλιώτης. Την Δευτέρα θα ενημερωθεί η Σύγκλητος του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Η πιθανή λύση προκειμένου να αλλάξει μια τέτοια κατάσταση θα είναι η αντίδραση των φορέων της πόλης αλλά και της Συγκλήτου.
Μέχρι αυτή την ώρα φαίνεται ότι από το υπουργείο δεν υπάρχει δέσμευση για την διάθεση της χρηματοδότησης και για το τι θα γίνει για το διοικητικό προσωπικό.

Π.Γ

Διαβάστε επίσης: