Λάρισα » Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας για τις μπάντες στην παρέλαση

Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας για τις μπάντες στην παρέλαση

Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας για τις μπάντες στην παρέλαση

Σε κοινή δήλωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του ΔΩΛ Νικόλαος Καλτσάς, ο διευθυντής του ΔΩΛ Απόστολος Αλεξίου και ο μαέστρος της Φιλαρμονικής του ΔΩΛ Γεώργιος Μηνάς επισημαίνονται τα εξής:

«Ως Δημοτικό Ωδείο, θα θέλαμε να δώσουμε ένα τέλος στο θέμα που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και τις μπάντες “Φιλαρμονική του ΔΩΛ” και “μπάντα Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου”. Θεωρούμε ότι ένα πολύ μικρό γεγονός μεγεθύνθηκε υπέρμετρα, και οι επαναλαμβανόμενες δημοσιεύσεις στον τύπο βλάπτουν άδικα την εικόνα των παραπάνω μουσικών συνόλων και των υπευθύνων τους. Για την αποκατάσταση της ηρεμίας, και μάλιστα λίγο πριν από τις άγιες ημέρες που έρχονται, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η μπάντα του ΔΩΛ απλώς τήρησε το πρωτόκολλο όπως κάνει εδώ και δεκαετίες, παίζοντας στην θέση της απέναντι από τους επισήμους καθ” όλη τη διάρκεια της παρέλασης, πρωτόκολλο το οποίο τηρείται σε όλες τις παρελάσεις και από όλες τις μπάντες (δήμων, ενόπλων δυνάμεων κ. α.) πανελλαδικά και προβλέπει ακριβώς αυτό, δηλαδή παύση μόνο από την πλευρά των διερχομένων μπαντών και όχι από την μπάντα που έχει εγκατασταθεί απέναντι από τους επισήμους. Αν υπήρχε από πλευράς διοργανωτών της παρέλασης άλλος σχεδιασμός, αυτός θα έπρεπε να έχει κοινοποιηθεί εγγράφως στην υπηρεσία του Δημοτικού Ωδείου, πράγμα που ουδέποτε έγινε.

Σε προσεχείς παρελάσεις, δεδομένου ότι συνεχώς δημιουργούνται νέα μουσικά σύνολα οι υπεύθυνοι  διοργάνωσης θα πρέπει να δώσουν ακριβείς οδηγίες στα μουσικά σύνολα τα οποία συμμετέχουν για πρώτη φορά».

Διαβάστε επίσης: