Λάρισα » «Θεολογία Διαλεγόμενη…» – Εκδήλωση στη Λάρισα

«Θεολογία Διαλεγόμενη…» – Εκδήλωση στη Λάρισα

«Θεολογία Διαλεγόμενη…» – Εκδήλωση στη Λάρισα

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, με τη στήριξη του  Γαλλικού  Ινστιτούτου Λάρισας, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Θεολογία Διαλεγόμενη: Το έργο και οι εκδόσεις της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών», την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, 7.30-9.30 μ.μ., στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (1ος όροφος) του Γαλλικού Ινστιτούτου, στη Λάρισα.

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών (www.acadimia.org) λειτουργεί ως ένα ανοιχτό εργαστήρι σκέψης και διαλόγου της Εκκλησίας με τη διανόηση και την κοινωνία, οργανώνοντας με τη μορφή του ανοιχτού πανεπιστημίου ετήσιους θεματικούς κύκλους σπουδών, διεθνή σεμινάρια, συνέδρια και εκδόσεις. Συνεργαζόμενη στον εκδοτικό τομέα με γνωστούς εκδοτικούς οίκους, καθώς και με ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, από το 2014 με την ίδρυση της «Εκδοτικής Δημητριάδος», έχει εισέλθει σε μια νέα και σημαντική φάση του εκδοτικού της προγράμματος, με την αυτοέκδοση των έργων της αλλά και με τη δημοσίευση αυτοτελών έργων ευρύτερου θεολογικού και πνευματικού ενδιαφέροντος, Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Πάγια επιδίωξη της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών στάθηκε η συνεργασία και η σύμπραξη με άλλους φορείς, η από κοινού συζήτηση, με πνεύμα σεβασμού στην ετερότητα του καθενός, των μεγάλων προβλημάτων του καιρού μας.

Στο πνεύμα αυτό διοργανώνεται και Στρόγγυλη Τράπεζα σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, στην οποία συμμετέχουν οι:

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ, Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, Διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)

ΘΩΜΑΣ ΨΥΡΡΑΣ, Φιλόλογος, Συγγραφέας, τ.Βουλευτής

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Εικαστικός

ΒΑΣΩ ΓΩΓΟΥ και ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΑΡΛΟΣ, Εκπαιδευτές Ενηλίκων, Μέλη τη Επιμορφωτικής Ομάδας για το Μάθημα των Θρησκευτικών της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος

Την εκδήλωση θα επενδύσουν μουσικά οι: Νίκος Νικολαϊδης (τσέλο), Θηρίμαχος Πάκας (φωνή), Ματθαίος Ρίζος (κιθάρα), Κύρα Σαπλαχίδου (φλάουτο).