Πολιτισμός » Ο Σεραφείμ Σίλας στη Λάρισα

Ο Σεραφείμ Σίλας στη Λάρισα

Ο Σεραφείμ Σίλας στη Λάρισα

Στη Λάρισα και στα Victoria Cinemas θα βρεθεί την Τρίτη 17 Απριλίου ο Σεραφείμ Σίλας για να παρουσιάσει την παράσταση «Η ιστορία του Ελληνικού Έθνους-Αλλιώς».

Λίγα λόγια για το έργο  

Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους –Αλλιώς, πρωτοπαρουσιάστηκε στο φεστιβάλ stand-up comedy στο Gazarte, τον Μάιο του 2017 σε μια sold out παράσταση κι έπειτα ξεκίνησε την πορεία της, τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη (θ. Αθήναιον) κι από κει και μετά, παίζεται αδιαλείπτως στην Αθήνα, στο μικρό Παλλάς μέχρι σήμερα. Παράλληλα παίχτηκε σε Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Κω, Άρτα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, κάνοντας συνεχόμενα sold out.

Το σημαντικό μ αυτό το έργο όμως, είναι κάτι άλλο:

Silas-Serafim-Poster-2-Larisa

«Ξεκίνησα να γράφω την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους –Αλλιώς, σαν μια παράσταση stand-up comedy. Με χιουμοριστικό και σατιρικό τρόπο ώστε να δούμε μ άλλο μάτι την Ιστορία μας. Το αποτέλεσμα, είναι μια παράσταση που αφηγείται την ιστορία μας κανονικά. Το «αλλιώς» τελικά, είναι η πραγματική Ιστορία που δεν μαθαίνουμε γιατί διδασκόμαστε μυθιστορία κι αυτή χρησιμοποιούμε ως πηγή Δικαίου. Μαθαίνουμε μόνο τις χρυσές σελίδες της Ιστορίας μας, με αποτέλεσμα να διαμορφώνουμε μια στρεβλή αντίληψη κι έτσι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τις συνεχείς ήττες.

Κι όσο ζούμε στη Δημοκρατία των φίλων κι όχι στη Δημοκρατία των θεσμών, η κακοδαιμονία θα συνεχίζεται.»

Σίλας Σεραφείμ