Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Λάρισα: Εκδήλωση ΚΚΕ για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια

Λάρισα: Εκδήλωση ΚΚΕ για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια

Λάρισα: Εκδήλωση ΚΚΕ για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια

Η Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ  διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 και ώρα 7.30 μ.μ στο Θέατρο ΟΥΗΛ (Ανθίμου Γάζη και Κουμουνδούρου) με θέμα: «Οι εξελίξεις στα Bαλκάνια  και στην ευρύτερη περιοχή η θέση του ΚΚΕ» με ομιλητή τον Ελισαίο Βαγενά μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ υπεύθυνος  του τμήματος  των διεθνών σχέσεων του κόμματος.

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι θέσεις του Κόμματος και θα ακολουθήσει συζήτηση   για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, μετά την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας.

Θα συζητήσουμε: Γα τον   εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για τους επικίνδυνους ρόλους που αναλαμβάνει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και ποια θα πρέπει να είναι η στάση των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων. Για τις άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία, η Κίνα και την προσπάθεια τους βγουν πιο ενισχυμένες στον ανταγωνισμό.

Τη μεθόδευση  για το διαμελισμό κρατών, όπως η Συρία. Την Κλιμάκωση της η επίθεση κατά του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ. Την προώθηση της  διχοτομικής λύσης στο Κυπριακό.  Το δυνάμωμα  της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στο Αιγαίο από την Τουρκία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναλάβει ρόλο «σημαιοφόρου» του ΝΑΤΟ. Επεκτείνει τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα. Δαπανά τεράστια ποσά, που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός, για την αγορά ΝΑΤΟικού πολεμικού υλικού. Αναβαθμίζει τη συνεργασία με κράτη – δολοφόνους, όπως το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία. Για τις ανάγκες των ευρωατλαντικών σχεδίων αναζωπυρώνεται και το ζήτημα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ. Επιχειρείται να παραπλανηθεί ο λαός με την ονοματολογία, να συγκαλυφθούν τα πραγματικά προβλήματα, που είναι ο αλυτρωτισμός, η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ο στόχος της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» δεν έχει καμία σχέση με την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών. Η κυβέρνηση διεκδικεί για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου μερίδιο από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών. Βάζει τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους. Είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν είναι παράγοντας ασφάλειας για το λαό. Το αποδεικνύει η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αντίθετα, διαμόρφωσε αρνητικούς όρους σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των λαϊκών συμφερόντων.

Το ΚΚΕ σε καλεί να παλέψεις για  :

Καμία συμμετοχή στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Να κλείσουν η βάση της Σούδας, όλες οι ξένες βάσεις  και τα στρατηγεία στην Ελλάδα.

Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Να μην εγκατασταθεί στη Λάρισα και πουθενά στη χωρά μας  αμερικανονατοϊκή βάση(drones) μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Οι λαοί μπορούν να βαδίσουν τον δικό τους ελπιδοφόρο δρόμο, της κοινής πάλης, για να διώξουν τους ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, για να ανατρέψουν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους.

Η θέση για κάθε εργάτη και εργάτριας, για κάθε λαϊκό άνθρωπο που ανησυχεί για τους κινδύνους από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς είναι, να στρατευτεί με το ΚΚΕ ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας».