Οικονομία » Συμβολικός αποκλεισμός της ΔΟΥ Λάρισας
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ

Συμβολικός αποκλεισμός της ΔΟΥ Λάρισας

Συμβολικός αποκλεισμός της ΔΟΥ Λάρισας

Σήμερα το πρωί στις 9:00 πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας με τον συμβολικό αποκλεισμό της Α” και Β΄ ΔΟΥ Λάρισας, υλοποιώντας την απόφαση της πρόσφατης Γ.Σ. της ΟΕΒΕΛ, μετά από πρόταση της παράταξης που στηρίζει η ΠΑΣΕΒΕ, της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης.

Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ συμμετείχαν στην διαμαρτυρία με το δικό τους πλαίσιο αιτημάτων και κατέθεσαν το παρακάτω υπόμνημα στον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα. επίσης απευθύνουν κάλεσμα συσπείρωσης και συμπόρευσης στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, μικροεπαγγελματίες για κλιμάκωση του αγώνα το επόμενο διάστημα και με πρώτο σταθμό τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς.

Κατέθεσαν μάλιστα και υπόμνημα στο οποίο αναφέρουν:

«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΘΕΣΜΟΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Δεν έφταναν οι συνεχόμενοι αντιλαϊκοί νόμοι όλα αυτά τα χρόνια, παλιά και νέα μέτρα που έχουν δημιουργήσει ένα ασήκωτο φορτίο χρεών σε χιλιάδες από εμάς, τώρα, με το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη βουλή από την κυβέρνηση γενικεύονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις. Εκβιάζουν ότι θα βγάλουν από την 1η Μάη την οικογένειά μας στο δρόμο ακόμα και για χρέη 500 ευρώ προς το δημόσιο!!!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες περί «δίκαιης ανάπτυξης» ή περί επιστροφής στην κανονικότητα, ενώ συνεχίζει την εξοντωτική φορολογία των μικρών αυτοαπασχολούμενων, οδηγώντας χιλιάδες στη χρεοκοπία και την ανεργία. Τα κατασχετήρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς έχουν φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο χιλιάδες συναδέλφους, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα. Κινδυνεύουν ακόμη και με κατάσχεση εργαλείων της δουλειάς τους και πρώτης κατοικίας αν δεν πληρώσουν ή δε ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Τα δήθεν μέτρα για την ανακούφισή μας είναι σταχτή στα μάτια, για να αποσπάσουν την συναίνεση μας, για να μας αποπροσανατολίσουν. Θα γίνουμε ξανά το υποζύγιο για να καλυφτούν τα ελλείμματα και να επιβληθεί η δημοσιονομική πειθαρχεία, δηλαδή, κέρδη για τους μεγάλους και φτώχεια και κυνηγητό για τους αυτοαπασχολούμενους.

Την ίδια στιγμή μονοπωλιακοί όμιλοι «διαγκωνίζονται» μεταξύ τους στο κέντρο και πέριξ της πόλης, για να αρπάξουν και τα τελευταία «ψίχουλα» από τους τζίρους των μικροεπαγγελματιών. Η πολιτική που εφαρμόζεται είναι ξεκάθαρη, όλα τα μέτρα έχουν στόχο να ξεκαθαρίσουν την αγορά από το μεγαλύτερο μέρος των μικρών επιχειρήσεων, να διευκολύνουν τους ομίλους και τα μονοπώλια με φοροαπαλλαγές και προνόμια, για να πάρουν και το τελευταίο μερίδιο της αγοράς που έχει απομείνει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

·Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.

·Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

·Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

·Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.

·Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.

·Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές.  Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία, και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.

·Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας».