Εκπαίδευση » Δυσαρέσκεια για τις μεταθέσεις δασκάλων
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ»

Δυσαρέσκεια για τις μεταθέσεις δασκάλων

Δυσαρέσκεια για τις μεταθέσεις δασκάλων

Τη δυσαρέσκειά του εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας» σε ανακοίνωσή του:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ » εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς την πολιτική ηγεσία  του Υπουργείο Παιδείας για τις ελάχιστες μεταθέσεις στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας.

Για τρίτη  συνεχή χρόνια το Υπουργείο Παιδείας  δεν καλύπτει με μεταθέσεις τα 41 οργανικά κενά των εκπαιδευτικών στο Νομό Λάρισας , προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δ/ντής Π.Ε. Εκπαίδευσης Λάρισας έδωσε  41 κενά , η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας  28 και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  8.

Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία οι συνάδελφοί μας θα βρεθούν για άλλη μια χρονιά μακριά από τις οικογένειές. Οι κυβερνώντες οφείλουν να κατανοήσουν πως οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι με οικογενειακές υποχρεώσεις και προβλήματα.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε νέο κύκλο μεταθέσεων με βάση τα πραγματικά οργανικά κενά. Παράλληλα καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την απόδοση οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων».