Αθλητισμός » Αλλαγές στο Financial Fair Play επεξεργάζεται η UEFA

Αλλαγές στο Financial Fair Play επεξεργάζεται η UEFA

Αλλαγές στο Financial Fair Play επεξεργάζεται η UEFA

Το νέο οικονομικό «ευ αγωνίζεσθαι» (Financial Fair Play) προετοιμάζει η UEFA, που μαζί με την ECA (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων) επεξεργάζονται σημαντικές αλλαγές στον κανονισμό από τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

Στο επίκεντρο του νέου συστήματος θα τεθούν κριτήρια που θα επιταχύνουν τη διαδικασία ελέγχου, όπως για παράδειγμα η υιοθέτηση δεικτών για το χρέος και τις μεταγραφές, που θα δίνουν τη δυνατότητα στην UEFA να θέσει υπό το μικροσκόπιό της τους προϋπολογισμούς μιας ομάδας.

Επί της ουσίας είναι ένας τρόπος για να επιταχυνθεί ο χρόνος διερεύνησης ενός συλλόγου, καθώς με τις τωρινές διαδικασίες αυτός ο χρόνος κυμαίνεται από 18 έως 22 μήνες.

Ένας άλλος δείκτης θα αναφέρεται στη σχέση χρέους-κερδών, πριν από φόρους και τόκους. Σε περίπτωση που μια εταιρεία πρέπει να υπερβεί το όριο για ένα από αυτά τα δύο νέα κριτήρια, η UEFA θα είναι σε θέση να αναλύσει αμέσως τον ισολογισμό της ομάδας της προηγούμενης σεζόν, τους λογαριασμούς της τρέχουσας περιόδου και επίσης την πρόβλεψη για την επόμενη σεζόν.

Οι αλλαγές υπόκεινται στην έγκριση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, η οποία θα διεξαχθεί στις 24 Μαΐου. Αν εγκριθεί, θα τεθεί σε ισχύ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2018-19).