Ελλάδα » Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση διορίζει συγγενείς και φίλους

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση διορίζει συγγενείς και φίλους

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση διορίζει συγγενείς και φίλους

Μήνυμα ότι η Ν.Δ. δνε θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να πάρει τα κλειδιά του Κράτους στην Κουμουνδούρου έστειλε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστήριζοντας προχωρεί σε χιλιάδες παράτυπους διορισμούς, θέλοντας να βολέψει συγγενείς και φίλους και έκανε λόγο για χιλιάδες παράτυπους διορισμούς και μονιμοποιήσεις από το παράθυρο. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση ιδρύει αχρείαστους οργανισμούς για να βολέψει κομματικούς συγγενείς και φίλους, προσθέτοντας πως το ΑΣΕΠ για πρώτη φορά χειραγωγείται, ενώ η αξιολόγηση έχει παγώσει.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, μόνο την τελευταία τριετία, η κυβέρνηση έχει προσλάβει στο Δημόσιο 21.000 μόνιμους υπαλλήλους και 15.000 συμβασιούχους, με κόστος που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ και πληρώνουν από το υστέρημά τους οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με τις «πρόσφατες φωτογραφικές προκηρύξεις για τοποθετήσεις συγκεκριμένων προσώπων σε θέσεις Γραμματέων στα υπουργεία, επιχειρεί να ελέγξει τον κρατικό μηχανισμό και μετά την απομάκρυνσή της από την εξουσία. Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος: Η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει αυτή τη διαδικασία. Δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να πάρει τα κλειδιά του Κράτους στην Κουμουνδούρου. Έχω ήδη δεσμευθεί ότι το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης Κυβέρνησης θα αποκαταστήσει τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Θα αξιοποιηθούν όλοι. Θα καταργήσουμε, όμως, τις περιττές θέσεις που ιδρύει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ενισχύσουμε τους Γενικούς Διευθυντές που θα επιλέγονται με αυστηρώς αξιοκρατικά κριτήρια. Και θα ανοίξουμε το Δημόσιο σε αυτούς που το αξίζουν. Γιατί μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα» καταλήγει.