Λάρισα » Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μετά το Πάσχα στη Λάρισα
ΕΛΗΞΕ Η ΑΠΟΧΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μετά το Πάσχα στη Λάρισα

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μετά το Πάσχα στη Λάρισα

Έληξε την περασμένη Δευτέρα στις 19 Μαρτίου η αποχή των συμβολαιογράφων για ολόκληρη τη Θεσσαλία  τα Γρεβενά και την Κοζάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες άμεσα θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και στην περιοχή της Λάρισας αλλά και στην υπόλοιπη Θεσσαλία.

Μέχρι το Πάσχα ο προγραμματισμός αναφέρει πως οι συμβολαιογράφοι της περιοχής θα πιστοποιηθούν για την εν λόγω διαδικασία και στη συνέχεια πιθανότατα μετά το Πάσχα να ξεκινήσει η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από συμβολαιογραφεία της Λάρισας.

Η απόφαση για αναστολή

Κατά τη γενόμενη την 19/3/2018 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας, αποφασίστηκε, κατόπιν ομόφωνης εισήγησης του ΔΣ, η αναστολή της αποχής των μελών του Συλλόγου μας από τους πλειστηριασμούς, όπως αυτοί έχουν δρομολογηθεί να γίνουν μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις του Κ.Πολ.Δ.

Με το αίσθημα της ευθύνης που επιβάλλουν οι περιστάσεις, ο Σύλλογός μας δεν θα επιτρέψει, ούτε θα υποβοηθήσει την επιδιωκόμενη από αυτοαποκαλούμενους προστάτες των συμφερόντων της συμβολαιογραφίας παρέκταση της τοπικής αρμοδιότητας των συμβολαιογράφων, δηλώνοντας ταυτόχρονα προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει την έντιμη προσπάθειά του μέσα από δημοκρατικές και μόνο συλλογικές διαδικασίες, για τη τελική δικαίωση του μέχρι σήμερα αγώνα μας, με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων της συμβολαιογραφίας και του συμβολαιογράφου ως δημόσιου λειτουργού, άρρηκτα συνδεδεμένου με το κοινωνικό σύνολο.

Π.Γ

Διαβάστε επίσης: