Ελλάδα » Αυλαία στην Προανακριτική για την Novartis μετά το Πάσχα

Αυλαία στην Προανακριτική για την Novartis μετά το Πάσχα

Αυλαία στην Προανακριτική για την Novartis μετά το Πάσχα

Αυλαία μετά το Πάσχα θα πέσει στην προανακριτική για την Novartis δείχνουν όλα τα δεδομένα.

Παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή ζήτησε παράταση ενός μήνα για την παράταση των εργασιών της όλα δείχνουν ότι δεν θα εξαντληθεί αυτό το περιθώριο.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιτροπή έχουν παραμείνει μόνο οι εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση (ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι, Ενωση Κεντρώων, Χρυσή Αυγή) αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε να καλέσει τους προστατευόμενους μάρτυρες και τον άλλοτε CEO Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή.

Παράλληλα, οι μαζικές αρνήσεις των 9 πολιτικών προσώπων να προσέλθουν στην επιτροπή συντελούν στην απίσχνανση του έργου της επιτροπής.

Εκκρεμεί μόνο η απόφαση για την αρμοδιότητα ή μη της επιτροπής επί της υποθέσεως, απόφαση η οποία θα ληφθεί στην συνεδρίαση της Επιτροπής την προσεχή Πέμπτη.

Δεδομένης μάλιστα της άποψης της πλειοψηφίας περί ενδεχόμενου παραγραφής των αδικημάτων για δωροληψία και δωροδοκία, η Επιτροπή αναμένεται μετά το Πάσχα να συντάξει το πόρισμα και να επιστρέψει τον φάκελο στη Δικαιοσύνη.

Δρίτσας: Η προανακριτική για Novartis δεν προαναγγέλλει ενόχους

Την ίδια ώρα, ενοχλημένα τα μέλη της προανακριτικής για την Novartis από την κριτική που άκουσαν, εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο της επιτροπής Θ. Δρίτσα να απαντήσει.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά της επιτροπής, κατονομάζοντας τους κ.κ. Σαμαρά, Λοβέρδο, Γεωργιάδη.

Ο Θ. Δρίτσας υποστηρίζει ότι η προανακριτική είχε υποχρέωση να καλέσει τα 9 πολιτικά πρόσωπα

και φέρνει σε αντίστιξη την «κοσμιότητα με την οποίαν απάντησαν στην πρόσκλησή μας οι κ.κ Παναγιώτης Πικραμμένος, Δημήτριος Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λυκουρέτζος, Μάριος Σαλμάς, Ιωάννης Στουρνάρας και Γεώργιος Κουτρουμάνης σε αντίθεση με τους ανεπίτρεπτους ισχυρισμούς και τις απαράδεκτες ύβρεις ή ειρωνείες που περιείχαν οι απαντητικές επιστολές των κ.κ Αντώνη Σαμαρά, Ανδρέα Λοβέρδου και Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη».

Διαβεβαιώνει δε, ότι αυτή η Επιτροπή «εργάζεται με σοβαρότητα και αντικειμενικότητα, ώστε η υπόθεση Novartis να φτάσει στην πλήρη διερεύνηση» και προσθέτει πως «δεν έχει δικαίωμα και δεν προαναγγέλλει αθώους, δεν έχει δικαίωμα και δεν κατασκευάζει ενόχους».

Διαβάστε επίσης: