Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Τι απαντά ο Καλογιάννης στην αγωγή της Ρένας
ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ

Τι απαντά ο Καλογιάννης στην αγωγή της Ρένας

Τι απαντά ο Καλογιάννης στην αγωγή της Ρένας

Στα χέρια του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη έφτασε με δικαστικό επιμελητή η αγωγή που κατέθεσε η επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου σε βάρος του, όπως νωρίτερα σας είχε ενημερώσει η Larissanet. Η αγωγή αφορά την τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων κατά την έντονη συζήτηση για το Πάρκο των Ευχών στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν από μερικούς μήνες όταν έκανε λόγο για «ανοιχτό πόθεν έσχες» της Ρένας Καραλαριώτου. Με την αγωγή της η κα Καραλαριώτου αξιώνει ποσό για ηθική ικανοποίηση ύψους 100.000 ευρώ και την προσωπική κράτηση του δημάρχου Λαρισαίων.

Σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων έχοντας όλους τους συνεργάτες στο πλευρό μίλησε  για την αγωγή και έκανε λόγο για μια πρωτοφανή κατάσταση. «Πρόκειται για νέα ήθη και έθιμα. Είναι μια διαδικασία που δεν έχει υπάρξει ξανά εναντίον δημάρχου της Λάρισας. Είναι προσβλητικό για εμένα. Με το τρόπο αυτόν ναρκοθετείται το περιβάλλον και δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση και συνεργασία. Όλα αυτά κάνουν ζημιά στη πόλη. Υπάρχουν οξύτατες εκφάνσεις στο δημοτικό συμβούλιο αλλά δεν μπορεί να οδηγούμαστε σε τέτοιου είδους καταστάσεις», τόνισε ο κ. Καλογιάννης.

Καλογιάννης 1

Ο δήμαρχος ερμηνεύοντας την κίνηση της Ρένας Καραλαριώτου είπε ότι η διαδικασία αυτή έχει να κάνει με πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις. «Από την πρώτη στιγμή στο δημοτικό συμβούλιο ακολουθεί μια συγκρουσιακή τακτική χωρίς όρια. Από τις πρώτες ημέρες της θητείας της μιλούσε με τρόπο υβριστικό για εμένα. Έκανε λόγο για «σύστημα Καλογιάννη», «οι κολλητοί Καλογιάννη» έλεγε, ζήτησε να παρέμβει εισαγγελέας στο παζάρι. Το τελευταίο διάστημα στη συνεδρίαση για το πάρκο των ευχών, όταν με κατηγορούσε για διασύνδεση με επιχειρηματικά συμφέροντα της πόλης η απάντησή μου ήταν ότι «δεν είμαστε ίδιοι, δεν ακολουθούμε τον ίδιο τρόπο, δεν πρόκειται να μιλήσω ποτέ γι΄αυτά ακόμη κι όταν εσείς είχατε προβλήματα με το πόθεν έσχες σας», περιγράφει ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Ο δήμαρχος έκανε λόγο και για ένα δεύτερο σκέλος της αγωγής . «Οι προσωπικές της ανασφάλειες οι οποίες έχουν δημιουργήσει μια όξυνση στο λόγο δείχνουν ότι προσπαθεί να κατοχυρώσει τη θέση της ως εκ νέου υποψήφιας στο δήμο της Λάρισας. Της εύχομαι τα καλύτερα. Αλλά να βάλει στο μυαλό της ότι αυτό που κάνει θα της το καταλογίσουν οι πολίτες», κατέληξε ο δήμαρχος Λαρισαίων.