Οικονομία » Λάρισα: 27.000 επιχειρήσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό (φωτ.)
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Λάρισα: 27.000 επιχειρήσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό (φωτ.)

Λάρισα: 27.000 επιχειρήσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό (φωτ.)

Το Επιμελητήριο Λάρισας σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο και την ΕΦΕΕΛ συνδιοργάνωσαν Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών», το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Η Ενημερωτική Ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, εστίασε στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών. «Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία 27.000 επιχειρήσεις και 8.000 επιχειρηματίες και πλοηγούνται στα διάφορα βήματα των διαδικασιών της ρύθμισης του εξωδικαστικού μηχανισμού. Τόσο οι τράπεζες όσο και το Δημόσιο ετοίμασαν και αυτοί τις εσωτερικές διαδικασίες. Παρέχουν αυτόματα όλες τις πληροφορίες και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ρύθμισαν ήδη τις πρώτες επιχειρήσεις με δόσεις και κούρεμα», σημείωσε ο κ. Κουρμούσης.

Εξωδικαστικός 3

εξωδικαστικός 2

Στην Ημερίδα μίλησε και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης ο οποίος αναφέρθηκε στην ρύθμιση των αγροτικών δανείων. «Κάνουμε ανακοινώσεις για τα αγροτικά δάνεια στα οποία αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη της Τράπεζας της Ελλάδος,  ρυθμίσεις διευθέτησης των οφειλών. Οι οφειλές κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις. Η πρώτη κατεύθυνση αφορά την διαγραφή όλων των τόκων, η δεύτερη η δυνατότητα διαγραφής έως και 60% του κεφαλαίου και η τρίτη η επανεκκίνηση- δραστηριοποίηση του νόμου των πανωτοκίων. Όποιοι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν παράπονα για πανωτόκια θα εξετάζεται ξανά ο φάκελος τους. Οι ρυθμίσεις αυτές θα λύσουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα υπερχρέωσης αγροτών και κτηνοτρόφων», ανέφερε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εξωδικαστικός 4

Επίσης, ο Νομικός Σύμβουλος του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας κ. Άγγελος Γιουρέλης παρουσίασε τις θέσεις του Ινστιτούτου.