Αθλητισμός » Κούγιας: Δεν μπορούσα να ψηφίσω τον υποβιβασμό του ΠΑΟ

Κούγιας: Δεν μπορούσα να ψηφίσω τον υποβιβασμό του ΠΑΟ

Κούγιας: Δεν μπορούσα να ψηφίσω τον υποβιβασμό του ΠΑΟ

Παραμένει η ποινή του υποβιβασμού για όσες ομάδες δεν πάρουν άδεια από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ, όπως αποφασίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας που έγινε τη Δευτέρα (26/3).

Η πρόταση της ΑΕΚ για αλλαγή της ποινής δεν πέρασε αφού ήθελε 12 ψήφους και πήρε μόλις επτά. Συγκεκριμένα, υπέρ της αλλαγής της ποινής ψήφισαν οι: ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Ατρόμητος, Λαμία, Πανιώνιος.

Κατά, ψήφισαν οι: Απόλλων, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννενα, Πλατανιάς. Απείχε ο Λεβαδειακός, παρών ψήφισε η Ξάνθη και λευκό η Κέρκυρα.

Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος υποβιβασμού για τον Παναθηναϊκό είναι μεγάλος αλλά το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για την επόμενη περίοδο αφού δεν έχουν εγγυημένα έσοδα, άρα δεν είναι βιώσιμες.

Κούγιας: «Δεν μπορούσα να ψηφίσω τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού»

Η ΑΕΛ ήταν μία από τις επτά ομάδες που ψήφισαν υπέρ της αλλαγής της ποινής. «Ήταν μια σπουδαία συζήτηση, αν εξαιρέσουμε δυο ατυχείς στιγμές. Το πρώτο ήταν ότι η Super Lague αποφάσισε να συμπαρασταθεί στον κ. Βασιλειάδη για τις τροποποιήσεις που ζητάει. Υπήρξε ομόφωνη απόφαση σχετικά μ’ αυτό. Το δεύτερο θέμα το οποίο συζητήσαμε ήταν για το αν θα υπάρχει υποβιβασμός για μια ομάδα λόγω χρεών. Δυστυχώς, τα νέα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι καλά. Ψηφίστηκε κατά μεγάλη πλειοψηφία, σε περίπτωση που κάποιος δεν αδειοδοτείται, να πέφτει κατηγορία.

Η θέση είναι σε τέτοιες περιπτώσεις για υποβιβασμό, όμως σαν Κούγιας και σαν ΑΕΛ, δεν μπορούσα να υπογράψω τον υποβιβασμό μιας ομάδας, όπως ο Παναθηναϊκός. Η ΑΕΛ κι εγώ είπαμε να αλλάξει ο κανονισμός, όμως η πλειοψηφία ήταν υπέρ του υποβιβασμού.

Το ποδόσφαιρό μας θα είναι πιο φτωχό, όπως ήταν και όταν έλειπε η ΑΕΛ, όμως εγώ δεν μπορώ να βάλω την υπογραφή μου σε κάτι τέτοιο» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Διαβάστε επίσης: