Οικονομία » Κοσµήµατα – έργα τέχνης στο Lefflow Art Studio
ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Κοσµήµατα – έργα τέχνης στο Lefflow Art Studio

Κοσµήµατα – έργα τέχνης στο Lefflow Art Studio

Μια διαλεκτική σχέση με τις εικαστικές τέχνες στο Lefflow Art Studio – Παρουσιάζουν στο κοινό δύο συλλογές κοσμημάτων – Η πρώτη συλλογή ονομάζεται «bodies in touch» και η δεύτερη «Infinity»

Το Lefflow Art Studio είναι ένα σύγχρονο ελληνικό brand εικαστικού κοσμήματος, τέχνης και μόδας. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη των δημιουργών του να παρουσιάσουν τις ιδέες, τις αντιλήψεις, τον τρόπο και τη ματιά που προσεγγίζουν και εκφράζουν την τέχνη τους. Επιπλέον είναι ανοιχτό σε δημιουργούς που χρησιμοποιούν καινοτόμα και εναλλακτικά εκφραστικά μέσα.

ART LEFFLOW STUDIO (1)

«Όσο αφορά το κόσμημα, με το οποίο παρουσιαζόμαστε στο κοινό, θέλουμε να αναδείξουμε το εικαστικό κόσμημα, αυτό που αντλεί άμεση επιρροή και βρίσκεται σε μια διαλεκτική σχέση με τις εικαστικές τέχνες, τα σύγχρονα παγκόσμια ρεύματα της αρχιτεκτονικής, της γλυπτικής, του design και βέβαια με τον δικό μας  αρχαίο ελληνικό πολιτισμό» σημειώνουν οι δημιουργοί του  Lefflow Art Studio και συμπληρώνουν:

«Το δικό μας δημιουργικό αποτύπωμα βασίζεται στην αντίληψη ότι το κόσμημα είναι ένα μικρό αντικείμενο τέχνης, είναι ένα μέσο έκφρασης τέχνης, που εμπεριέχει το πνεύμα του δημιουργού του.  Είναι το αποτύπωμα του καλλιτέχνη στον υλικό κόσμο και είναι μοναδικό. Είναι η διαδρομή του από τη σύλληψη της ιδέας, τον πειραματισμό, την προσέγγιση και τελικά την κατάκτηση του υλικού (ευτελούς ή βαρύτιμου) με τη δημιουργία μιας νέας πρωτότυπης φόρμας.

ART LEFFLOW STUDIO (1)

Όπως γίνεται αντιληπτό, η υπεραξία για μας, σε αυτά τα κοσμήματα, δεν βασίζεται στην ασφαλή χρήση μιας πολύτιμης πέτρας, στη λάμψη αυτής ή στην υψηλή αξία του πολύτιμου μετάλλου, χωρίς βεβαίως να αποποιούμαστε τη σημαντικότητα και τη χρήση αυτών των στοιχείων ως  υλικών για τη δημιουργία ενός κοσμήματος.

ART LEFFLOW STUDIO (4)

Η φιλοσοφία μας είναι η σχεδιαστική/εικαστική προσέγγιση του κοσμήματος ως ένα μοναδικό γλυπτό, μικρής κλίμακας. Επιλέγουμε να δημιουργούμε εμείς κάθε κόσμημα ξεχωριστά, γιατί έχουμε την αντίληψη ότι κάθε κόσμημα από τη σύλληψη της ιδέας, το σχεδιασμό στο χαρτί, μέχρι την τελική κατασκευή του εξελίσσεται και βελτιώνεται συνεχώς.  Για αυτό τα κοσμήματά μας είναι το κάθε ένα κατασκευασμένο στο χέρι, ώστε να απολαμβάνουμε τη χαρά της εξελικτικής δημιουργίας αλλά να ελέγχουμε απόλυτα και το τελικό αποτέλεσμα. Για αυτό και η διάθεσή / κυκλοφορία της κάθε συλλογής μας  είναι σε περιορισμένο αριθμό.

ART LEFFLOW STUDIO (3)

ART LEFFLOW STUDIO (3)

ART LEFFLOW STUDIO (4)

Το υλικό που χρησιμοποιήσαμε για να δημιουργήσουμε τις δύο συλλογές μας είναι κυρίως  ασήμι 925, στο φυσικό του χρώμα ή επιχρυσωμένο ή επιπλατινωμένο, ως ένα διαχρονικό αλλά και προσιτό πολύτιμο μέταλλο και χρυσός 14Κ.  Βεβαίως οι συλλογές μας μπορούν να κατασκευαστούν και σε οποιοδήποτε άλλο πολύτιμο μέταλλο κατόπιν ειδικής παραγγελίας.

ART LEFFLOW STUDIO (1)

ART LEFFLOW STUDIO (5)

ART LEFFLOW STUDIO (6)

ART LEFFLOW STUDIO (7)

Τα κοσμήματά μας αντιπροσωπεύουν την προσιτή τέχνη, η οποία ταυτόχρονα αποπνέει κομψότητα και αισθητική αρτιότητα. που φοριέται καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ, στο χώρο εργασίας, στον καφέ, στη μεσημεριανή ή βραδινή έξοδο για φαγητό ή ποτό, με  t-shirt, τζιν, αθλητικό, με επαγγελματικό ή casual chic ντύσιμο.

Παρουσιάζουμε στο κοινό τις δύο νέες συλλογές κοσμημάτων μας, oι οποίες έχουν σχεδιαστεί από την καλλιτέχνιδα και σχεδιάστρια κοσμημάτων Αναστασία Κουτσαμπέλα.

ART LEFFLOW STUDIO (1)

Η πρώτη συλλογή μας, ονομάζεται «bodies in touch»  και είναι εμπνευσμένη από τη φράση του Αριστοτέλη ότι «..η φύση συνδυάζει το αρσενικό με το θηλυκό και δημιουργεί τη σύνδεση μέσα από τη σύνθεση των αντιθέσεων…».   Αυτό ήταν το έναυσμα για να δημιουργήσουμε κοσμήματα, που αναπαριστούν την επαφή των ανθρώπινων σωμάτων. Υιοθετήθηκαν οι απαλές καμπύλες του ανθρώπινου σώματος και αποδόθηκαν με απλότητα και γεωμετρική αφαίρεση. Επιλέξαμε το παιχνίδι των δύο χρωμάτων στο υλικό μας για να υποδηλώσουμε ότι η φύση δημιουργεί πάντα διαφορετικά στοιχεία…τα οποία ως ετερώνυμα έλκονται.

ART LEFFLOW STUDIO (2)

Η δεύτερη συλλογή ονομάζεται «Infinity» και προέρχεται από το παιχνίδι του αριθμού οκτώ (8) και του  συμβόλου του άπειρου.  Η έμπνευση προήλθε από το γεγονός ότι το LEFFLOW ART STUDIO  παρουσιάζεται  στο κοινό μέσα στο έτος 2018. Ο αριθμός 8, είναι για το LEFFLOW ART STUDIO ο γενέθλιος χρόνος του και συμβολίζει την ατέρμονη διάθεση για δημιουργία.

Ουσιαστικά και οι δύο συλλογές μας γιορτάζουν το έτος 2018!!».

Info: http://www.lefflow.com, info@lefflow.com

(Φωτ. Μιχάλης Κορώνης)