Παραπολιτικά » Ποιοι Λαρισαίοι «ακούγονται» για την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής
Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ «ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Ποιοι Λαρισαίοι «ακούγονται» για την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής

Ποιοι Λαρισαίοι «ακούγονται» για την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής

(φωτ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

Το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και πλέον τα στελέχη του κινούνται στον… αστερισμό της συγκρότησης της πρώτης Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του νέου φορέα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από διαφωνίες και προβληματισμό κρίθηκε ότι η σύνθεση του νέου οργάνου δεν θα προκύψει από την κάλπη, αλλά θα προταθεί  – με βάση τις ποσοστώσεις που έχουν συμφωνηθεί – από την πλευρά της επικεφαλής Φώφης Γεννηματά, των υποψηφίων Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Καμίνη, όπως επίσης από τα κόμματα και τους φορείς (Ποτάμι, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Δημοκρατική Αριστερά, Κινήσεις Πολιτών και ΕΔΕΜ) που το συναποτελούν.

Από τους διαδρόμους του Συνεδρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπως και τις επόμενες ημέρες, έντονες ήταν οι διεργασίες για την τελική συγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, στη σύνθεση είναι σίγουρο πως θα μετέχουν και Λαρισαίοι.

Αρχικά, με βάση και τις σχετικές αποφάσεις στη νέα Κεντρική Επιτροπή αυτοδίκαια θα είναι μέλος ο Κώστας Μπαργιώτας, ως βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στη συνέχεια τα ονόματα που ακούγονται έχουν ως εξής:

Από την πλευρά Γεννηματά ο Βασίλης Έξαρχος – διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην βουλευτής και ο Στέλιος Τσιάκαλος – μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Από την πλευρά Ανδρουλάκη θα μπορούσε να συμμετάσχει ο Κώστας Σάββας – μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ αυτών που θα εκπροσωπήσουν το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου πιθανότατα θα είναι ο Φίλιππος Σαχινίδης – πρώην υπουργός Οικονομικών και πρώην βουλευτής.

Όσο για τη Δημοκρατική Αριστερά, μετά από εσωτερική διαδικασία μεταξύ των συνέδρων, αναδείχθηκαν τα μέλη που θα συμμετάσχουν στην Κ. Ε. Μεταξύ αυτών οι Λαρισαίοι Θωμάς Ψύρρας και Ευγενία Μπουρνόβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα Κεντρική Επιτροπή θα «κλειδώσει» τα επόμενα 24ωρα…

Γ.Α.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET