Παραπολιτικά » «Απαξιωμένο αγροτικό κίνημα, πνέει τα λοίσθια»
ΕΥΘΕΙΣ ΒΟΛΕΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

«Απαξιωμένο αγροτικό κίνημα, πνέει τα λοίσθια»

«Απαξιωμένο αγροτικό κίνημα, πνέει τα λοίσθια»

Στο Μνημείο του Θεσσαλού Αγρότη ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο της ΝΔ. 

Διπλές βολές από τον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτή Λαρίσης, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, μετά την εκδήλωση μνήμης για την εξέγερση του Κιλελέρ.

Αρχικά ο κ. Χαρακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση επισημαίνοντας: «Τιμούμε τον αγροτικό ξεσηκωμό του Κιλελέρ σε μια συγκυρία ιδιαίτερα δύσκολη για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Αυτά που μέχρι πρότινος τα θεωρούσαν αυτονόητα με την κυβέρνηση της ΝΔ, πλέον είναι ζητούμενα.

Η φορολόγηση των επιδοτήσεων, η εκτίναξη των ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου, ο φόρος στο κρασί -μερικά μόνο από τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας και της ανεπάρκειας των κυβερνώντων». 

Ακολούθως κατακεραύνωσε το αγροτικό κίνημα. Συγκεκριμένα τόνισε: «Δυστυχώς, ενώ συμβαίνουν αυτά και ο αγρότης δέχεται καθολική επίθεση στο εισόδημά του, το αγροτικό κίνημα, απαξιωμένο, πνέει τα λοίσθια.

Το συνεταιριστικό κίνημα έχει χρεοκοπήσει, ενώ το αγροτοσυνδικαλιστικό έχει περιέλθει σε πλήρη ανυποληψία. Αναμφίβολα, χρέος της πολιτείας είναι να διαμορφώσει το πλαίσιο που ο πρωτογενής τομέας θα μπορέσει να καταστεί πυλώνας ανάπτυξης.

Αλλά και ευθύνη των αγροτών είναι να αποκτήσουν και πάλι ισχυρή και αξιόπιστη φωνή ως εταίρος της πολιτείας». 

Πολλαπλά μηνύματα Μάξιμου…

Χρ. Μπ.