Ελλάδα » KEΔΕ-Συμβασιούχοι: Πρόταση για τρίωρη στάση εργασίας

KEΔΕ-Συμβασιούχοι: Πρόταση για τρίωρη στάση εργασίας

KEΔΕ-Συμβασιούχοι: Πρόταση για τρίωρη στάση εργασίας

Τη θέση ότι είναι αναγκαία η παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων στη καθαριότητα διατυπώνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε επιστολή του προς τους δήμους της χώρας.

Με την επιστολή, η οποία έρχεται ως συνέχεια της συνάντησης που είχε πραγματοποιήσει την περασμένη Τετάρτη αντιπροσωπεία των συμβασιούχων με τον Διευθυντή της ΚΕΔΕ Βαγγέλη Πάνου και, εκτός από την τρίωρη στάση εργασίας, ζητά να υπάρξει εξάμηνη παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων-«παρατασιούχων», καθώς «πρόκειται για έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό το οποία είναι αναγκαίο για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών μας», ο Γιώργος Πατούλης ζητά να πραγματοποιήθεί τρίωρη στάση εργασίας στους δήμους την ερχόμενη Τρίτη 27 Μαρτίου, ημέρα κινητοποίησης των συμβασιούχων.

Επιπλέον υπογραμμίζει ότι πρόκειται για  έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο είναι αναγκαίο για τη σωστή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

Στην επιστολή του ο Γ. Πατούλης ενημερώνει τους δημάρχους και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής

Η ΚΕΔΕ εκφράζει τη συμπαράσταση της στον αγώνα που δίνουν οι συμβασιούχοι για να μπορέσουν να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Όπως μας ενημέρωσε η Επιτροπή των Συμβασιούχων πολλοί από αυτούς  μετά τις 31 Μαρτίου κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο καθώς οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν και θα τους αντικαταστήσουν  θα είναι από την προσωρινή λίστα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Με δεδομένο ότι  πρόκειται για έμπειρο προσωπικό το οποίο βρίσκεται σε μια ιδιότυπη ομηρία από το 2015, θεωρώ ότι τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει να δουν σοβαρά το πρόβλημα και να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες για την επίλυσή του.

Δεν μπορεί να συζητείται η αντικατάστασή τους τη στιγμή που πλησιάζει η τουριστική περίοδος και οι ανάγκες σε πολλές περιοχές είναι τεράστιες. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι πρόκειται για έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο είναι αναγκαίο για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών μας.

Με βάση αυτό το δεδομένο η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει την εξάμηνη παράταση των συμβάσεών τους καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν αναμένεται η άμεση ολοκλήρωση της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ.

Επίσης θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η αναζήτηση από κοινού νομοθετικής πρότασης που θα συμβάλει στην διασφάλιση των θέσεων από τους ίδιους τους συμβασιούχους.

Να σημειωθεί ότι η 27η  Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής και αποστολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για τις θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Για το λόγο αυτό τη συγκεκριμένη ημέρα οι συμβασιούχοι προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της συμπαράστασης που εκφράζουμε έμπρακτα στους συμβασιούχους θεωρώ ότι είναι σημαντικό να προβούμε την Τρίτη 27 Μαρτίου σε 3ωρη στάση εργασίας στις υπηρεσίες του δήμου μας.