Κόσμος » Γαλλία: Τα ευρήματα στην οικεία του 26χρονου δράστη

Γαλλία: Τα ευρήματα στην οικεία του 26χρονου δράστη

Γαλλία: Τα ευρήματα στην οικεία του 26χρονου δράστη

Σημειώματα, τα οποία παραπέμπουν στο Ισλαμικό Κράτος, εντόπισαν οι γαλλικές αρχές, κατά τη διάρκεια έρευνας στην κατοικία του 26χρονου δράστη της επίθεσης στην Τρεμπ.

«Η έρευνα οδήγησε στην ανακάλυψη σημειωμάτων που παραπέμπουν στο Ισλαμικό Κράτος και μας κάνουν να σκεφθούμε μία -πολιτική- διαθήκη» αναφέρουν δικαστικές πηγές, οι οποίες προσθέτουν ότι εντοπίστηκε και υλικό ψηφιακής υποστήριξης.

Μεταξύ των ευρημάτων ξεχωρίζει μία χειρόγραφη διαθήκη του Ραντουάν Λακντίμ, στην οποία δήλωνε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, με στόχο να εξακριβώσουν τα κίνητρα του δράστη και να εντοπίσουν τυχόν νέους συνεργούς.

Σημειώνεται ότι σήμερα τέθηκε υπό κράτηση ένας 17χρονος, φίλος του δράστη, ενώ την Παρασκευή συνελήφθη και μία γυναίκα, η οποία φέρεται να ήταν η σύντροφος του Λακντίμ.

Το χρονικό της ομηρείας

Αρχικά, ο Ρεντουάν Λακντίμ, μαροκινής καταγωγής, έκλεψε ένα αυτοκίνητο στην πόλη Καρκασόν, σκοτώνοντας έναν επιβάτη και τραυματίζοντας τον οδηγό.

Στη συνέχεια, τραυμάτισε στον ώμο έναν αστυνομικό των CRS, ενώ σκότωσε άλλους τρεις ανθρώπους κατά την ομηρεία στο σουπερμάρκετ στην Τρεμπ.

Ο ίδιος έπεσε νεκρός, έπειτα από επιχείρηση ανδρών των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.

Ο δράστης φέρεται να ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές ως ύποπτος για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση και να είχε φυλακιστεί επανειλημμένα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ