Βιβλίο » «Η πέμπτη πόλη των Δωριέων» παρουσιάζεται στη Λάρισα

«Η πέμπτη πόλη των Δωριέων» παρουσιάζεται στη Λάρισα

«Η πέμπτη πόλη των Δωριέων» παρουσιάζεται στη Λάρισα

Οι εκδόσεις Κέδρος και το Βιβλιοπωλείο «Κλου» διοργανώνουν την Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 8 το βράδυ την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Στοφόρου «Η πέμπτη πόλη των Δωριέων -περιπέτεια στην Γκιώνα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Λητώ Τσακίρη, παιδαγωγός – συγγραφέας, Κωνσταντίνα Χατζημίχου – Καλούση, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Ελένη Χριστούλα – Πατελοδήμου, αντιπρόεδρος Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Πέτρος Ιωάννου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη.

Η υπόθεση του βιβλίου

Μεγάλη Εβδομάδα σε ένα χωριό της Γκιώνας. Η παρέα των παιδιών που ανακάλυψε τον «Κώδικα της Λέρου», βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο, καλά κρυμμένο μυστικό:
Μια πόλη της εποχής των Δωριέων που κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν για πάντα. Τα παιδιά θα προσπαθήσουν να σταματήσουν την καταστροφή. Στην προσπάθειά τους αυτή, θα έχουν συμπαραστάτη τον αστυνόμο Παπαγεωργίου που μοιάζει να ξεπήδησε από τις σελίδες ενός παλιού αστυνομικού μυθιστορήματος.
Οι κίνδυνοι που θα αντιμετωπίσουν είναι κυριολεκτικά θανάσιμοι…
Ένα μυθιστόρημα που θίγει σημαντικά θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που συχνά θυσιάζονται στον βωμό ενός πρόσκαιρου κέρδους Στις σελίδες του βιβλίου κυριαρχεί η άνοιξη και το Ελληνικό Πάσχα με τις παραδόσεις, την κατάνυξη και τις χαρές του. Θα γνωρίσουμε τη φύση και την ιστορία, θα ανακαλύψουμε τι κρύβει το παρελθόν. Όμως μέσα σε αυτό το παραμυθένιο περιβάλλον θα ανθήσει και η πρώτη αγάπη…