Λάρισα » Δράση Δικτύωσης Κοινωνικών Δομών

Δράση Δικτύωσης Κοινωνικών Δομών

Δράση Δικτύωσης Κοινωνικών Δομών

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Εύθηνης Λάρισας «Μυρμιδόνες» με το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του προσωπικού των δομών της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων για το έργο και τις δράσεις του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε., στα πλαίσια μελλοντικής τους συνεργασίας.

Η φιλοσοφία του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. είναι οι άνθρωποι στιγματισμένοι και κοινωνικά και εργασιακά αποκλεισμένοι, να βρίσκουν δουλειά που θα τους κάνει να αισθάνονται χρήσιμοι και ισότιμοι ώστε να μπορούν να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Ο κος Σκαπέρδας Γιάννης, από την πλευρά του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. παρουσίασε το έργο του Συνεταιρισμού από την ίδρυση του έως σήμερα, καθώς και τον προγραμματισμό για το μέλλον. Η γνωριμία του προσωπικού και η ενημέρωση για τους στόχους και δράσεις με σκοπό την μελλοντική συνεργασία σε παρεμβάσεις που αφορούν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της πόλης, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης.

Η δικτύωση οργανισμών και φορέων αποτελεί βασική προτεραιότητα σε μια πόλη που μαθαίνει να συνεργάζεται, να αξιοποιεί ευκαιρίες και να σχεδιάζει παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών της.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι δομή η οποία καλείται να παρέχει ολιστική υποστήριξη στους κατοίκους του Δήμου, μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.

Για πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. τηλέφωνο επικοινωνίας 2410680242, e-mail:kkoinotitas@larissa-dimos.gr, ώρες λειτουργίας: καθημερινά 8:00π.μ.-4:00μ.μ.

Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, τηλέφωνο επικοινωνίας 2410231122, e-mail:kkoinotitasroma@larissa-dimos.gr, ώρες λειτουργίας: καθημερινά 8:00π.μ.-4:00μ.μ.

Για τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Εύθηνης Λάρισας «Μυρμιδόνες», στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 119 Νεάπολη, τηλ. 2410611002.