Ελλάδα » Ο ουρανός βάφτηκε… κόκκινος! – Απίστευτες εικόνες στην Κρήτη

Ο ουρανός βάφτηκε… κόκκινος! – Απίστευτες εικόνες στην Κρήτη

Ο ουρανός βάφτηκε… κόκκινος! – Απίστευτες εικόνες στην Κρήτη

Ένα απίστευτο καιρικό φαινόμενο ζει η Κρήτη τις τελευταίες ώρες! Η αφρικανική σκόνη έχει σκεπάσει για τα καλά το νησί και ο ουρανός έχει… κοκκινίσει!

Οι εικόνες παραπέμπουν σε έρημο! Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, με τους περισσότερους ανθρώπους να παραμένουν στο σπίτι! Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για εκείνους-ες που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Οι Πνευμονολόγοι μαλιστα εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία παρουσιάζουν τους κινδύνους που εγκυμονεί η σκόνη για την Υγεία. Η ορατότητα είναι περιορισμένη, ενώ το Εσπερινό Λύκειο και το 4ο ΕΠΑΛ θα παραμείνουν κλειστά!

Τι υποστηρίζει ο Μανώλης Λέκκας

Για ένα πολύ «σοβαρό περιστατικό μεταφοράς αφρικανικής σκόνης», έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, μιλώντας στο Cretalive.

Όπως είπε, «προέρχεται από ένα πολύ υψηλό βαρομετρικό που ξεκίνησε από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής και μεταφέρθηκε από τα δυτικά πάνω από την Κρήτη, φέρνοντας σκόνη μαζί με θερμή αέρια μάζα. Αυτό το χαμηλό βαρομετρικό θα κινηθεί βόρεια από την Κρήτη και θα συγκρουστεί με κατεψυγμένες αέριες μάζες που θα φέρουν βροχές και χιόνια στην Βόρεια Ελλάδα, αφήνοντας στην Κρήτη τη σκόνη και τη θερμή μάζα».

Πότε θα υποχωρήσει το φαινόμενο

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, ήδη έχει σταματήσει η τροφοδότηση του φαινομένου, ενώ τις επόμενες ώρες θα αρχίσουν να υποχωρούν οι νοτιάδες δίνοντας στους ανέμους δυτικό ρεύμα. Από αύριο θα υπάρξει υποχώρηση της σκόνης, με την κατάσταση να βελτιώνεται σε σχέση με σήμερα.

ΠΗΓΗ