Λάρισα » Λάρισα: Αποφασίζει ο ΟΣΕ για τις σιδηροδρομικές γραμμές
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Λάρισα: Αποφασίζει ο ΟΣΕ για τις σιδηροδρομικές γραμμές

Λάρισα: Αποφασίζει ο ΟΣΕ για τις σιδηροδρομικές γραμμές

Σημαντικό ραντεβού του Δημάρχου Λαρισαίων με τους αρμόδιους του ΟΣΕ έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη 27 Μαρτίου στη Αθήνα.
Εκεί θα συζητηθούν οι λύσεις για την υπογειοποίηση ή η παράκαμψη των γραμμών από την πόλη της Λάρισας. Επίσης θα αποκαλυφθούν οι προθέσεις αναφορικά με την ασφάλεια των γραμμών για την διέλευσή τους. Μετά από τα δύο τραγικά περιστατικά είχε δεσμευτεί για λύσεις οργανισμός.
Αυτά αποκάλυψε ο κ. Καλογιάννης κατά την διάρκεια του αποψινού Δημοτικού Συμβουλίου μετά από ερώτηση της επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρένας Καραλαριώτου.
Για το θέμα της ασφάλειας των γραμμών ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι ο ΟΣΕ πριν από το Πάσχα θα κάνει μια ειδική καμπάνια ενημέρωσης και αμέσως μετά τις θα υλοποιήσει το σχεδιασμό του που σίγουρα δεν θα είναι τοιχοποιία 2 μέτρων που ζητούσαν οι κάτοικοι.
Αναφορικά για την συνολική λύση του ζητήματος των γραμμών που διέρχονται από την πόλη στο τραπέζι ήδη υπάρχει η πρόταση της ΕΡΓΟΣΕ για το βόρειο τμήμα (από τη σταθμό και μετά) που εξετάζει την υπογειοποίηση ή την υπεργειοποίηση. Αυτή η πρόταση είναι σε γνώση του δήμου και θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στο ραντεβού στην Αθήνα. «Θέλουμε μια λύση άμεση και όχι να περιμένουμε την υλοποίηση χρόνια μετά», κατέληξε μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Καλογιάννης.