Εκπαίδευση » Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας » Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής ο Καθηγητής James D. Douketis
ΑΝΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής ο Καθηγητής James D. Douketis

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής ο Καθηγητής James D. Douketis

φωτό: Tsantopoulos

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Γεώργιος Κ. Πετράκος  και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητής Γεώργιος Μ. Χατζηγεωργίου  διοργάνωσαν ειδική τιμητική εκδήλωση προς τιμήν  του Καθηγητή του Πανεπιστημίου McMaster του Καναδά  κ. JAMES D. DOUKETIS κατά τη διάρκεια της οποίας αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στη Βιόπολη Λάρισας.

3

Ο Καθηγητής James Douketis είναι Καναδός, Έλληνας δεύτερης γενιάς, ιατρός με πολυετή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία στη διδασκαλία, στην έρευνα και στην κλινική πράξη της θρόμβωσης και της αντιθρομβωτικής αγωγής. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται επίσης η ανάπτυξη και η συγγραφή πλήθους κατευθυντήριων οδηγιών για διάφορες ιατρικές εταιρίες σχετικά με την περιεγχειρητική διαχείριση της αντιπηκτικής και αντιαιμοπεταλιακής αγωγής καθώς και η πρόληψη, θεραπεία και πρόγνωση των ασθενών με φλεβική θρομβοεμβολική νόσο. Έχει περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις σε διεθνή έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

5

Έλαβε το πτυχίο Ιατρικής και την ειδικότητα της Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και κατόπιν έλαβε υποτροφία για τη Θρόμβωση στο McMaster University. Από το 1998 έως σήμερα κατέχει ακαδημαϊκές θέσεις στο McMaster University, ενώ η παρούσα θέση του είναι Καθηγητής Παθολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο και εργάζεται ως κλινικός ιατρός στο St. Joseph’s Healthcare στο Χάμιλτον του Οντάριο.

2

Ο Dr. Douketis είναι Πρόεδρος της Εταιρείας Θρόμβωσης του Καναδά, συντακτικό μέλος των επιστημονικών περιοδικών Journal of Thrombosis and Haemostasis and Annals of Internal Medicine Journal και επίτιμο μέλος του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (ΙΜΕΘΑ). Ως μέλος του Ινστιτούτου και λάτρης της Ελλάδας επισκέπτεται τακτικά τη χώρα μας έχοντας εκπαιδεύσει τα τελευταία χρόνια σε πολύ υψηλό επίπεδο Έλληνες ιατρούς πολλών ειδικοτήτων σε ό,τι αφορά στη θρόμβωση και στην αντιθρομβωτική αγωγή.

1

Ο κ. Douketis κατοικεί στο Hamilton με τη σύζυγό του και τα 2 του παιδιά και στον ελεύθερο χρόνο του παίζει τσέλο στη Symphony-on-the Bay όπου είναι ενεργό μέλος.

4

Διαβάστε επίσης: