Θεσσαλία » Ξανά εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα του «Εξοικονόμηση Κατ” Οίκον»
ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ξανά εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα του «Εξοικονόμηση Κατ” Οίκον»

Ξανά εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα του «Εξοικονόμηση Κατ” Οίκον»

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται από το πρωί η σελίδα και η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ” Οίκον», δεύτερη μέρα της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των νοικοκυριών με κατοικίες στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, όπως αυτή προέκυψε μετά από τις αποφάσεις της προηγούμενης εβδομάδας για υποβολή αιτήσεων με… δόσεις.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση exoikonomisi.ypen.gr δεν είναι καν ορατή στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών που θέλουν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις και να στείλουν τα δικαιολογητικά για τη διεκδίκηση των ενισχύσεων ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών. Η πλατφόρμα και χθες αντιμετώπιζε προβλήματα, κοινώς σερνόταν…., με τους δικαιούχους που επιχειρούσαν να μπουν να έρχονται αντιμέτωποι με το μήνυμα: «Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας παρακαλούμε δοκιμάστε να συνδεθείτε αργότερα».

Επίσης χθες το βράδυ, η σελίδα του «Εξοικονόμηση Κατ” Οίκον» είχε αναρτήσει μήνυμα που ενημέρωνε τους ηλεκτρονικούς επισκέπτες για εργασίες αναβάθμισης της πλατφόρμας.

Πάντως, από σήμερα το πρωί η σελίδα δεν είναι καν προσβάσιμη, ενώ χθες το βράδυ το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για ομαλή εξέλιξη της υποβολής αιτήσεων. Στο ίδιο δελτίο Τύπου αναφερόταν: «Περίπου 14.500 ενδιαφερόμενοι έχουν ξεκινήσει να καταχωρούν στοιχεία, 6.500 βρίσκονται στο τελικό στάδιο και ήδη περί τις 500 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί και πρωτοκολληθεί. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα συνεχιστεί κανονικά το πρωί της Τρίτης…» Πράγμα που μέχρι στιγμής είναι αδύνατο.

Χθες επίσης το μεσημέρι, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ζητούσε από τον υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη τη διακοπή του προγράμματος μέχρι να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Από το υπουργείο ΠΕΝ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ενημέρωση για το νέο πρόβλημα.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Διαβάστε επίσης: