Ελλάδα » Νεκρός 24χρονος Αφγανός στην Πάτρα

Νεκρός 24χρονος Αφγανός στην Πάτρα

Νεκρός 24χρονος Αφγανός στην Πάτρα

Νεκρός ο Αφγανός που τραυματίστηκε νωρίτερα στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κρατείται στην ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεκρός πρόσφυγας είναι 24 ετών και ο οδηγός του Ι.Χ. 20 ετών. Ο 20χρονος δεν εγκαταλείψε το θύμα,  έμεινε στο σημείο, αλλά μετακινήθηκε λίγο παραπέρα επειδή φοβήθηκε καθώς κινούνταν μετανάστες προς το μέρος του. Αστυνομικές πηγές απαντώντας σε όσα ισχυριζονται οι μετανάστες, τονίζουν στο tempo24.gr  ότι δεν υπήρξε βιαιη απώθηση και ότι εκείνη την ώρα στο σημείο δεν υπήρχαν καν αστυνομικοί.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο Tempo24.gr οι μετανάστες οι οποίοι διαμένουν στην ΑΒΕΞ υποστήριξαν  πως ο ομοεθνής τους ο οποίος χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο όταν βγήκε στο δρόμο επείδή οι αστυνομικοί τον απέτρεψαν από την προσπάθειά του να μπει στο λιμάνι.

Ο 24 χρονος παρασύρθηκε όταν προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο απο όχημα το οποίο διερχόταν το ρεύμα προς Πύργο.

Εκείνη την ώρα απο το λιμάνι της Πάτρας έφευγε καράβι. Εκτιμάται ότι ο  Αφγανός προσπαθούσε να  φτάσει στα κάγκελα για να μπει στο χώρο του λιμανιού και να καταφέρει να τρυπώσει σε κάποια νταλίκα.

Η τραγική εξέλιξη επιβαβαιώνει τους φόβους που είχαν εκφραστεί για τον κίδυνο που διατρέχει η ζωή των μεταναστών αλλά και των λιμενικών και όλων όσων εμπλέκονται στον άτυπο.. πόλεμο του λιαμανιού της Πάτρας.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: