Λάρισα » Στη Δημοτική Πινακοθήκη για την 4η «Γιορτή των Σπόρων» (φωτ.)
ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ

Στη Δημοτική Πινακοθήκη για την 4η «Γιορτή των Σπόρων» (φωτ.)

Στη Δημοτική Πινακοθήκη για την 4η «Γιορτή των Σπόρων» (φωτ.)

Της Μερσίνας Τσαντοπούλου – photo: tsantopoulos

Την διάσωση και διάδοση των παλιών παραδοσι­ακών ποικιλιών σπόρων είχε ως σκοπό της και η 4η «Γιορτή των Σπόρων» που διοργάνωσε το ΠΕΛΙΤΙ Λάρισας το πρωί της Κυριακής 18 Μαρτίου 2018 στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.

Σπόροι από αγγούρι, ντομάτα, μελιτζάνα, πιπεριά, κολοκύθα, κολοκυθάκι, καρπούζι, πεπόνι, λάχανο, κινέζικο λάχανο, κρεμμύδι, λούφα, μαϊντανό και φασόλια διαφόρων ειδών μοιράστηκαν στους επισκέπτες δωρεάν ή ανταλλάσοντας με τρόφιμα μακράς διαρκείας, στο πλαίσιο στήριξης της «Παιδικής Στέγης Λάρισας», μία από τις ποικίλες δράσεις της εναλλακτικής κοινότητας που έμβλημά της έχει την αρμονική συνύπαρξη.

Στην γιορτή έρχονται κάθε χρόνο φίλοι και καλλιερ­γητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, που μάχονται για την διατροφική τους ανεξα­ρτησία. Να μπορούν δηλαδή να καλλιεργούν τον δικό τους σπόρο και να παράγουν προϊόντα με γεύση, άρωμα και προπάντων με διατροφική αξία.

Την βιολογική γεωργία με παραδοσιακούς σπόρους ανέπτυξε στην ομιλία του ο βιοκαλλιεργητής παραδοσιακών ποικιλιών Γιώργος Αντωνόπουλος, ενώ στον κύκλο του σπόρου ξενάγησε τους παρευρισκομένους η τεχνολόγος γεωπόνος Θερμοκηπιακών καλλιεργειών, Ανθοκομίας και Λαχανοκομίας Ιωάννα Χρυσανθοπούλου.

Συντονιστής στην εκδήλωση ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

γιορτη σπορων (2)

γιορτη σπορων (5)

γιορτη σπορων (4)

γιορτη σπορων (6)

γιορτη σπορων (7)

γιορτη σπορων (1)

γιορτη σπορων (9)

γιορτη σπορων (10)

γιορτη σπορων (11)

γιορτη σπορων (12)

γιορτη σπορων (13)

γιορτη σπορων (8)