Οικονομία » ΤΕΕ: Πολλά προβλήματα με τις αιτήσεις για το «Εξοικονομώ»
«ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ - ΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ - Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ...»

ΤΕΕ: Πολλά προβλήματα με τις αιτήσεις για το «Εξοικονομώ»

ΤΕΕ: Πολλά προβλήματα με τις αιτήσεις για το «Εξοικονομώ»

Ανακοίνωση για τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την εισαγωγή στοιχείων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ», εξέδωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε του συμπολίτες μας, αναφορικά με το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΙΙ.

Μετά την παροιμιώδη αναβλητικότητα έναρξης του προγράμματος και χωρίς να γίνει ποτέ διαβούλευση με το Τεχνικό Επιμελητήριο, ενώ το πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί, παρατηρούνται πλείστα όσα προβλήματα κατά την διαδικασία εισαγωγής των στοιχείων της αίτησης στην δικτυακή πλατφόρμα και είναι αδύνατη -σε πλήθος περιπτώσεων- η καταχώρηση των δεδομένων.

Επιπλέον επισημαίνουμε πως για την διαδικασία έγκρισης μίας αίτησης ή απόρριψής της, ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας και κανείς άλλος. Η διαδικασία έγκρισης μίας αίτησης στο εν λόγω πρόγραμμα, γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Ο πιο γρήγορος δηλαδή επιδοτείται. Ο πιο γρήγορος σε μια πλατφόρμα εισαγωγής δεδομένων που ακόμη και σήμερα αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον κόσμο.

Δυστυχώς η ενεργειακή φτώχεια αλλά και η ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών στην Ελληνική Επικράτεια, αν και όφειλε να έχει μία συστηματική αντιμετώπιση, έχει προσεγγιστεί με μεγάλη προχειρότητα από την Κυβέρνηση, η ανικανότητα της οποίας επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά, καθώς αδυνατεί να διαχειριστεί πλήθος ζητημάτων. Όλα αυτά τα προβλήματα δεν θα υπήρχαν, αν το Υπουργείο είχε διαβουλευτεί με το Τεχνικό Επιμελητήριο.

Σε κάθε περίπτωση – ακόμη και τώρα – δηλώνουμε παρόντες στην κατεύθυνση της υπόδειξης τεχνικής λύσης για αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Διαβάστε επίσης: