Παραπολιτικά » Μετά το Συνέδριο «ανεβάζουν ρυθμούς» ενόψει εκλογών
«ΖΥΜΩΣΕΙΣ» ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

Μετά το Συνέδριο «ανεβάζουν ρυθμούς» ενόψει εκλογών

Μετά το Συνέδριο «ανεβάζουν ρυθμούς» ενόψει εκλογών

(ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

Όσα θα αποφασιστούν στο Ιδρυτικό Συνέδριο του «Κινήματος Αλλαγής», το οποίο διεξάγεται από 16 έως 18 Μαρτίου στην Αθήνα, θα είναι καθοριστικά για την περεταίρω πορεία του πολιτικού χώρου, ο οποίος πέρασε «δια πυρός και σιδήρου» τα τελευταία χρόνια.

Πάντως, οι τοπικοί ήδη έχουν ξεκινήσει να «ζυμώνονται» με το βλέμμα στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται.

Στις συζητήσεις που γίνονται έχει εκφραστεί η πεποίθηση πως μετά το Συνέδριο θα πρέπει να συγκροτηθούν κατά τόπους επιτροπές, ώστε να αναλάβουν την προεργασία για την κατάρτιση αφενός του βουλευτικού ψηφοδελτίου, όποτε και αν προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές, και αφετέρου της στήριξης σε υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Σε ότι αφορά τους Δήμους της Π.Ε. Λάρισας προφανώς θεωρείται δεδομένη η υποστήριξη στους νυν δημάρχους Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο και Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο.

Στον Δήμο Κιλελέρ φαίνεται να «κλειδώνει» ότι ο Ρίζος Κομήτσας δεν θα εμπλακεί άμεσα με τα δημοτικά, ενώ στον Δήμο Ελασσόνας συζητήσεις θα γίνουν με τον πρώην δήμαρχο και νυν επικεφαλής της παράταξης «Ολύμπου Πολιτεία» Γιώργο Πασχόπουλο και τα στελέχη που έχει κοντά του. Υπό διερεύνηση θα τεθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στον Δήμο Τυρνάβου.

Όμως το ενδιαφέρον σαφώς και εντοπίζεται στον Δήμο Λαρισαίων, όπου στελέχη που κινούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς συμμετείχαν ενεργά σε δύο παρατάξεις, τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» με τον Απόστολο Καλογιάννη και την «Ανθρώπινη Πόλη» του Έκτορα Νασιώκα.

Αναμφίβολα αυτό θα είναι και το πλέον πολύπλοκο ζήτημα που θα πρέπει να διαχειριστούν από την πλευρά του τοπικού «Κινήματος Αλλαγής»…

Γ.Α.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: