Αθλητισμός » Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την εισβολή Σαββίδη στην Τούμπα

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την εισβολή Σαββίδη στην Τούμπα

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την εισβολή Σαββίδη στην Τούμπα

Κατεπείγουσα αυτοπρόσωπη προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, μετά από εντολή της αθλητικής εισαγγελέως Ευαγγελίας Λιάτσου, για τα έκτροπα της Κυριακής στην Τούμπα και την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας του αυτόφωρου κατά του Ιβάν Σαββίδη και τριών ακόμη ατόμων, ο Εισαγγελέας ζητεί να κληθεί και ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου, Λούμπος Μίχελ.

Ο κ. Τσόγκας ζητεί να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν παραβάσεις του αθλητικού νόμου και του νόμου περί όπλων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατείχε και έφερε νόμιμα το όπλο.

Ακόμη, στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν στην εισαγγελέα οι άλλοι τέσσερις εμπλεκόμενοι και οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ θα διερευνηθεί ποια ήταν η επιρροή της οπλοφορίας στους παράγοντες της διαιτησίας, κατά την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, ο εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθεί γιατί δεν επενέβησαν οι παρόντες στο γήπεδο της Τούμπας αστυνομικοί και γιατί δεν υλοποίησαν την εισαγγελική εντολή για τη σύλληψη του Ιβάν Σαββίδη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Υπενθυμίζεται πως έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις για το γεγονός ότι δεν παρενέβησαν άμεσα οι αστυνομικοί, με την ΠΟΑΣΥ να εκδίδει μια σκληρή ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: