Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Έρχεται το «Αποτύπωμα του Ανθρώπου» στο Μύλο

Έρχεται το «Αποτύπωμα του Ανθρώπου» στο Μύλο

Έρχεται το «Αποτύπωμα του Ανθρώπου» στο Μύλο

Η θεσμοθετημένη εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης του Ο.ΚΑ.ΝΑ Λάρισας, το «Αποτύπωμα του Ανθρώπου», φέτος έρχεται να αναδείξει τη σημασία των συναισθημάτων και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Εργαστήρι Ζωής και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων την Κυριακή 18 Μαρτίου από τις 11:30 στο κεντρικό κτίριο του Μύλου του Παππά (2ος όροφος).
Κεντρική ιδέα της εκδήλωσης είναι… το «Κλειδί». Το κλειδί που «ξεκλειδώνει» συναισθήματα, την προσωπική έκφραση, τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και το κλειδί που «ξεκλειδώνει» πόρτες, ρίχνει τείχη και μας κάνει να ξεπερνάμε εμπόδια, να γινόμαστε πιο δυνατοί και αισιόδοξοι. Πού βρίσκεται, λοιπόν, το κλειδί; Ας αρχίσουμε να το ψάχνουμε μέσα μας!
Τα συναισθήματα, η αναγνώριση και η έκφρασή τους είναι πεδία δημιουργικής αναζήτησης, προβληματισμού αλλά και έμπνευσης του Εργαστηρίου Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Ο.ΚΑ.ΝΑ Λάρισας. Κάποια από τα αποτελέσματα αυτής της ζύμωσης παρουσιάζονται μέσα από την έκδοση «Το κλειδί» που αποτελείται από κείμενα των ομάδων του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής, που με χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό της πόλης. Εικοσιτέσσερα κείμενα γραμμένα σε 15 λεπτά με τρόπο δημιουργικό!

Την παρουσίαση αυτή πλαισιώνουν δυναμικά έφηβοι και παιδιά του Εργαστηρίου Ζωής με ένα ευφάνταστο παραστατικό αποτέλεσμα που συνδυάζει το χορό, το θέατρο και τη ζωγραφική με στόχο τον προβληματισμό, τη συνειδητοποίηση και την αλλαγή μέσα από τον απελευθερωτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα της τέχνης. Ενώ, μια ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση δίνουν με την παρουσία τους οι μουσικοί: Σπύρος Καβαλλιεράτος, Πέτρος Παππάς και Ρούλα Πίκουλα.

αποτύπωμα

Το «Αποτύπωμα του Ανθρώπου» δεν θα μπορούσε να μη γίνει αφορμή για κοινωνική προσφορά και δράση. Οι ομάδες των Εθελοντών του Εργαστηρίου Ζωής οργανώνουν μια ζεστή επίσκεψη στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας, για να «ξεκλειδώσουν» χαμόγελα και αισιοδοξία. Παράλληλα, συγκεντρώνουν είδη, προκειμένου να τα προσφέρουν στους συμπολίτες μας που μένουν στο Γηροκομείο Λάρισας – για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης 2410555935 (9:00 – 14:00).
Η παρουσία του καθένα σας ξεχωριστά είναι σημαντική, η παρουσία όλων μας μαζί είναι δύναμη!

Διαβάστε επίσης: