Πολιτισμός » Στο φως τα «Αποκτήματα» – Νέα δωρεά από τον Γ. Διαμαντή (φωτ.)
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο φως τα «Αποκτήματα» – Νέα δωρεά από τον Γ. Διαμαντή (φωτ.)

Στο φως τα «Αποκτήματα» – Νέα δωρεά από τον Γ. Διαμαντή (φωτ.)

Φωτ. larissanet.gr / tsantopoulos

Εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου η έκθεση με τα «Αποκτήματα» της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα.

Πρόκειται για έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών από τη συλλογή των Αγορών – Δωρεών που φυλάσσονταν επί χρόνια στα “ντεπό” της Πινακοθήκης.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης επισήμανε πως στη Συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα βρίσκονται 712 έργα, τα οποία θα βγουν στο «φως» μέσα από περιοδικές εκθέσεις.

πινακοθηκη αποκτηματα (7)

Σημαντική στιγμή της βραδιάς ήταν από τον συντοπίτη ποινικολόγο Γιάννη Διαμαντή, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα δωρίσει στην Πινακοθήκη δύο ακόμη έργα Λαρισαίων καλλιτεχνών.

Για την Έκθεση

Η έκθεση περιλαμβάνει παλαιότερα και νεότερα αποκτήματα της Συλλογής, που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1970 έως το 2010 και μας δίνουν με αυτό τον τρόπο μία πληθώρα εικαστικών τάσεων και αποδόσεων. Πρόκειται για έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, μικτές τεχνικές και σχέδια. Έργα διαφορετικών εικαστικών αναφορών και ρευμάτων αλλά όλα κάτω από ένα πρίσμα, το πρίσμα του συλλέγειν, συνομιλούν μεταξύ τους αλλά και το κάθε ένα καταδεικνύει χαρακτηριστικά την πορεία του δημιουργού του. Οι “Σειρήνες” του Γιώργου Λαζόγκα καλούν τον θεατή να αναθεωρήσει τις προκλήσεις του 21ου αιώνα και να επιστρέψει σε πιο πρωτογενείς τρόπους έκφρασης, η ιδιαίτερη πειραματική γραφή του Θανάση Τότσικα επιβεβαιώνει το ώριμο και ουσιαστικό έργο του ενώ το “Τοπίο” του Παναγιώτη Τέτση μας υπενθυμίζει ότι κύρια επιδίωξη του ήταν να αναδεικνύει το σχέδιο, μέσα από το χρώμα και τους τόνους του, με έντονη προσήλωση στη παραστατικότητα.

Καλλιτέχνες

Γιαννούτσος Ανδρέας, Δασκαλάκης Στέφανος, Λαζόγκας Γιώργος, Μαυροΐδης Γιώργος, Μισσούρας Τάσος, Μοσχίδης Γιώργος, Νταής Κώστας, Παλαιολόγος Θεολόγου, Πανιάρας Κώστας, Παπανικολάου Χρήστος, Παπαστεργίου Μίλτος, Ράμμος Κώστας, Σαμαράς Νίκος, Σαμαράς Χρήστος, Σουλικιάς Πώλ, Τέτσης Παναγιώτης, Τλούπας Φιλόλαος, Τότσικας Θανάσης, Τσιτώτα Ρένα, Χατζηνίκος Κλεάνθης και Χουλιαράς Γιώργος.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24 Μαρτίου. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00. Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 14:00. Πληροφορίες: info@katsigrasmuseum.gr και 2410-672499

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της Έκθεσης:

πινακοθηκη αποκτηματα (2)

πινακοθηκη αποκτηματα (1)

πινακοθηκη αποκτηματα (3)

πινακοθηκη αποκτηματα (5)

πινακοθηκη αποκτηματα (6)

πινακοθηκη αποκτηματα (8)

 

Διαβάστε επίσης: