Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Κάλεσμα Αμπατιέλου για αγώνα με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ

Κάλεσμα Αμπατιέλου για αγώνα με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ

Κάλεσμα Αμπατιέλου για αγώνα με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ

Σε εκδήλωση του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας αφιερωμένη στα 50 χρόνια δράσης της ΚΝΕ μίλησε το βράδυ του Σαββάτου στη Λάρισα ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβούλιου της οργάνωσης Νίκος Αμπατιέλος.

Στην αίθουσα του κτιρίου Κατσίγρα στην πλατεία Ταχυδρομείου ο γραμματέας Κ.Σ. της ΚΝΕ έκανε ιστορική αναδρομή στην πορεία της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και απηύθυνε κάλεσμα στην εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία:

«Να εμπιστευτούν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στον αγώνα για να διεκδικήσουμε ό, τι μας ανήκει και το σημερινό σύστημα μας στερεί!

Να συναντηθούμε ΠΑΝΤΟΥ και να δυναμώσουμε τη δράση, την οργάνωση, την πάλη για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

Να γνωρίσουν την πρόταση του ΚΚΕ για την ανατροπή του καπιταλισμού, την οικοδόμηση της κοινωνίας της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, την πρόταση αγώνα και δράσης για το δρόμο που πρέπει να πυκνώσουμε σήμερα για να χτίσουμε αυτή την προοπτική».

ΚΝΕ Αμπατιελος (2)

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις σχετικά με την ΠΓΔΜ επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Το ΚΚΕ θεωρεί ότι το κυριότερο στις εξελίξεις στα Βαλκάνια είναι η διασφάλιση των σχέσεων ειρηνικής συνεργασίας, διασφάλισης του απαραβίαστου των συνόρων των δύο χωρών, αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας, αποφυγή κάθε αλυτρωτικής προπαγάνδας.

Μόνο έτσι μπορεί να ακυρωθεί όλη εκείνη η βάση που στηρίζει την ανιστόρητη θεωρία περί «Μακεδονικού έθνους».

Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλισθεί ο αποκλειστικά γεωγραφικός προσδιορισμός, αν καταληχθεί ότι στο όνομα της γειτονικής χώρας θα περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» ή παράγωγό του».

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε συναυλία – αφιέρωμα με ανέκδοτα τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα.

ΚΝΕ Αμπατιελος (1)

Πριν την εκκίνηση της εκδήλωση μέλη των οργανώσεων της ΚΝΕ πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην πλατεία Λαού και με πορεία προσήλθαν στον χώρο της εκδήλωσης.

 

Διαβάστε επίσης: