Πολιτισμός » Οι «Αλεπούδες» στο Stage

Οι «Αλεπούδες» στο Stage

Οι «Αλεπούδες» στο Stage

Με το βραβευμένο θεατρικό έργο «Fox finder» («Αλεπούδες») της Βρετανίδας συγγραφέα Dawn King κάνει πρεμιέρα στις 25 Φεβρουαρίου και ώρα 9.15 μ.μ. ο ερασιτεχνικός σύλλογος φίλων θεάτρου Λάρισας «Αυλαία» στο Stage Λάρισας.

Η παράσταση θα επαναληφθεί στις 26 και 27 Φεβρουαρίου καθώς και στις 4, 5 και 6 Μαρτίου.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο βρετανικό κείμενο που γράφτηκε το 2011, βραβεύτηκε την ίδια χρονιά με το πρώτο βραβείο Papatango στο διαγωνισμό νέων συγγραφέων σε συνεργασία με το θέατρο Finborough, στο οποίο πρωτοπαίχτηκε στη Μ. Βρετανία το 2012.

Πρόκειται για τη θεατρική ανάγνωση της πολιτικής κατασκευής της έννοιας του «αποδιοπομπαίου τράγου».

Η Dawn King έγραψε ένα διαχρονικό έργο, ένα έργο υποταγής του αδύναμου στον δυνατό, ένα έργο θριάμβου του παράλογου επί του λογικού, ένα έργο χαρακτήρων, πλούσιο σε δράση, σε ανατροπές, σε συνδιαλλαγές.

Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος τελικά να επιλέξει τον τρόπο ζωής του η αυτός καθορίζεται από τους παράφρονες ηγέτες του και αυτούς που υλοποιούν τις αποφάσεις τους;

Σκηνοθεσία: ομάδα «Αυλαία».

Μετάφραση: Γιώργος Χατζηνικολάου

Ερμηνεύουν οι: Χριστίνα Χαρχαρίδη (Ιουδίθ), Δημήτρης Καραβασίλης (Σαμουήλ), Βασίλης Γκουντής (Ουϊλιαμ) και η Θεοδώρα Τσακνάκη (Σάρα).

Κατασκευή σκηνικού: Κώστας Μητρομάρας, σχεδιασμός Μαριάννα Βακιρτζηδέλη, ο Γιώργος Βαλιάκας στη μουσική σύνθεση, ο οποίος ερμηνεύει τα μουσικά κομμάτια της παράστασης ζωντανά επί σκηνής.

Φωτισμοί: Πέτρος Θώδος και Νίκος Ζαρκογιάννης.

Η παράσταση ανεβαίνει με την ευγενική υποστήριξη της «Γενικής Κλινικής Ευτύχιος Γ. Πατσίδης»

Διαβάστε επίσης: