Πολιτισμός » Μουσική βραδιά με Ευγένιο Δερμιτάσογλου και Νίκο Μεργιαλή

Μουσική βραδιά με Ευγένιο Δερμιτάσογλου και Νίκο Μεργιαλή

Μουσική βραδιά με Ευγένιο Δερμιτάσογλου και Νίκο Μεργιαλή

Ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου και ο Νίκος Μεργιαλής από τους Μουσικούς Ιχνηλάτες ανταμώνουν επί σκηνής την Παρασκευή 23/02 στη Λάρισα (στο μπαράκι του Μύλου), σε μία παράσταση με 2 κιθάρες και 2 φωνές.

Ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου ανήκει στους πολύ ταλαντούχους και ιδιαίτερους τραγουδοποιούς της νέας γενιάς. Απ’ το 1997 έχει τέσσερις δίσκους («Κρύσταλλα του Νου», «Βαρύ Φορτίο», «Η Αγάπη πάει με Κουπιά», «Ράδιο Σκούρο Ανοιχτό»), θεατρικές συναυλίες, δημιουργικές συνεργασίες, πολλές ιδέες και αστείρευτο κέφι. Έχει σίγουρα χιούμορ, πάθος, ρεζέρβα χορδές κι ένα ολόκληρο στοκ από μελωδίες και στίχους λίγο πριν συναντηθούν.

Έχει και φαντασία για να μπορεί να επινοεί και αθωότητα για να μπορεί να ονειρεύεται. Συνεργάστηκε με τον Γιάννη Μήτση, τον Μανώλη Φάμελο, την Κατερίνα Σιάπαντα, την Λιζέτα Καλημέρη, την Βούλα Σαββίδη, τον Νόμικ (Sleepin’ Pillow & Universal Trilogy), την Φωτεινή Βελεσιώτου, τον Μπάμπη Παπαδόπουλο (Τρύπες), τον Γιώργο Ανδρέου, τον Άγγελο Σφακιανάκη, τους Μουσικούς Ιχνηλάτες, τον Παντελή Θεοχαρίδη, την Μαρία Παπανικολάου, την Ζωή Παπαδοπούλου, και άλλους πολλούς…

Με όλα αυτά στον ώμο διασχίζει χοροπηδώντας την ελληνική μουσική σκηνή, με ένα σάκο που μοιράζεται με φίλους κι όμως δεν αδειάζει ποτέ. Αντιθέτως όλο και γεμίζει σε μπαρ, σπίτια, μουσικές σκηνές, ταβέρνες, φουαγιέ, θέατρα, θεατράκια, αίθουσες Πανεπιστημίων και πολιτιστικών συλλόγων, καφενεία, βιβλιοπωλεία, πλατείες, αυλές σχολείων, στους δρόμους… Ο Νίκος Μεργιαλής είναι ο ιδρυτής και ερμηνευτής των Μουσικών Ιχνηλατών.

Μετά από δύο επίσημες δισκογραφικές δουλειές «Είμαι ό,τι δεν είμαι» (2008) και «Άρχισε να φυσά» (2011), σε στίχους και μουσική του Νίκου Μεργιαλή, η παρουσία του στη δισκογραφία επισφραγίζεται με το νέο δίσκο «Ζωής Ημερολόγια» που μόλις κυκλοφόρησε από τον «Μικρό Ήρωα». Ιδιαίτερες στιγμές στο δίσκο αποτελούν οι φιλικές συμμετοχές των Βασίλη Καζούλλη και Γιάννη Μήτση στα τραγούδια του Νίκου Μεργιαλή, ενώ περιέχονται και 2 μελοποιημένα ποιήματα από την ποιητική συλλογή της Μαρίας Παναγιωτίδου «Εικονοπλασίες».

Με ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις και εναλλαγές από τη μπαλάντα μέχρι τον ηλεκτρικό ήχο που κυριαρχεί στο δίσκο και άρτια εικαστική παρουσίαση, πρόκειται για ένα δίσκο που μας υπενθυμίζει ότι η δισκογραφία είναι ζωντανή. Στην, πάνω από δεκαετή πλέον, πορεία προστίθεται και ένας μεγάλος αριθμός εμφανίσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και πολλές σημαντικές συνεργασίες (Μ.Πασχαλίδης, Γ.Μήτσης (Ξύλινα Σπαθιά), Ευγ. Δερμιτάσογλου κ.α) και συμμετοχές σε κοινές συναυλίες/φεστιβάλ του Σ. Μάλαμα, Β. Παπακωνσταντίνου κ.α. …

Ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου και ο Νίκος Μεργιαλής παρουσιάζουν ένα live εφ’ όλης της ύλης με τραγούδια κυρίως δικά τους αλλά και άλλων δημιουργών, διασχίζοντας την ελληνική μουσική σκηνή με αστείρευτη επί σκηνής ενέργεια που ξέρουν να μεταδίδουν τόσο άμεσα στο κοινό σε μία μοναδική μουσική σύμπραξη.

Βιολί: Γιάννης Σιάρρας Παρασκευή 23/02 στο Μπαράκι του Μύλου (Γεωργιάδου 53, Λάρισα) τηλ. 2410 532772 και 6945 203090.

ΜΠΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

Διαβάστε επίσης: