Οικονομία » Νέα Οδός: Διάκριση στα Responsible Business Awards 2018

Νέα Οδός: Διάκριση στα Responsible Business Awards 2018

Νέα Οδός: Διάκριση στα Responsible Business Awards 2018

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε η Νέα Οδός, στο πλαίσιο των Hellenic Responsible Business Awards 2018, ενός θεσμού που επιβραβεύει και αναδεικνύει τις επενδύσεις που προάγουν την αριστεία, την αειφορία, την εταιρική υπευθυνότητα και τη βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη.

Ειδικότερα, η Νέα Οδός έλαβε το μοναδικό βραβείο (Bronze Award) που απονεμήθηκε στην κατηγορία «Βραχυπρόθεσμη Επένδυση Τοπικής / Περιφερειακής Εμβέλειας», για τo πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε καταστήματα κράτησης ανηλίκων της χώρας.

Απόλυτα συμβατό με τη στρατηγική προτεραιότητα της Νέας Οδού για προαγωγή της οδικής ασφάλειας, το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» αποτελεί μια καινοτόμο -σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- πρωτοβουλία, που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο πλαίσιο Προγραμματικής Συμφωνίας Συνεργασίας με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς».

Μέσα από εισηγήσεις ειδικών σε θέματα οδικής ασφάλειας αλλά και δυνατές  μαρτυρίες από Παραολυμπιονίκες, οι συμμετέχοντες – ανήλικοι και νέοι κρατούμενοι όπου μεταξύ άλλων παραβάσεων έχουν καταγεγραμμένες στο ποινικό τους μητρώο και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ, έχουν την ευκαιρία να «ζήσουν» την εμπειρία της ασφαλούς οδήγησης, με τη χρήση του ειδικού εξοπλισμού της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας (Mobile NEST) του Ινστιτούτου.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε ότι η κοινωνική υπευθυνότητα και η προαγωγή της αειφορίας κατέχουν κεντρικό ρόλο στη στρατηγική και στην καθημερινή λειτουργία της Νέας Οδού. Στόχος μας είναι να είμαστε ενεργοί, κοινωνικά υπεύθυνοι πολίτες και να συμβάλλουμε τα μέγιστα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Περισσότερες πληροφορίες για τη στρατηγική και τις δράσεις μας σχετικά με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διαβάστε επίσης: