Ελλάδα » Βερναρδάκης: Οι πολίτες θέλουν να μην κρυφτεί τίποτα κάτω από το χαλί

Βερναρδάκης: Οι πολίτες θέλουν να μην κρυφτεί τίποτα κάτω από το χαλί

Βερναρδάκης: Οι πολίτες θέλουν να μην κρυφτεί τίποτα κάτω από το χαλί

Ως ένα «μείζον ζήτημα διασπάθισης δημοσίου χρήματος, που βρίσκεται στη ρίζα των πολιτικών της εθνικής χρεοκοπίας», χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis o υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι «όλοι οι πολίτες θέλουν να μην κρυφτεί κάτω από το χαλί καμία πτυχή αυτής της υπόθεσης».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Επικρατείας στάθηκε στο τεκμήριο της αθωότητας των εμπλεκομένων και δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για «κυνήγι μαγισσών» και χρησιμοποίηση της υπόθεσης για πολιτικές σκοπιμότητες.

Αναφορικά με την παραγραφή αδικημάτων, ο κ. Βερναρδάκης αναφέρθηκε στην εξαίρεση από τις ευεργετικές διατάξεις για όποιον το επιθυμεί, σημειώνοντας ότι αυτό «θα ήταν μία πράξη που θα λειτουργούσε πολύ θετικά τόσο για την ενίσχυση του «τεκμηρίου της αθωώτητας» όσο και για την ενίσχυση της αξιοπιστίας των πολιτικών θεσμών».

Τόνισε επίσης, ότι «η κυβέρνηση δεν έχει παρά να αφήσει απολύτως ελεύθερη τη λειτουργία των θεσμών για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης» και προτάσσει την αλλαγή των οικονομικών και διοικητικών δομών που παρήγαγαν τη διαφθορά και το δημόσιο χρέος, ως βασικό πολιτικό στόχο.

Για το Σκοπιανό, είπε ότι η κυβέρνηση το διαχειρίζεται με ορθολογισμό και ρεαλισμό, «ως ένα ζήτημα που πρέπει επιτέλους να επιλυθεί», εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι η πλειοψηφία της Βουλής θα κινηθεί θετικά, όταν η πρόταση συμφωνίας, με τις εγγυήσεις που θα προβλέπει, έρθει στο Κοινοβούλιο.

Τέλος, για την μετά μνημόνιο εποχή, ο υπουργός Επικρατείας εστίασε στα «εμβληματικά ζητήματα» για μετά τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα:

  • Την σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού
  • Την πλήρη επαναφορά των ΣΣΕ
  • Την θωράκιση και ενίσχυση του κοινωνικού δικτύου προστασίας απέναντι στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό
  • Την αλλαγή στον τομέα της υγείας
  • SkopΤον περαιτέρω εξορθολογισμό και την δικαιότερη κατανομή της φορολογίας.

Διαβάστε επίσης: