Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Στη Σμύρνη αποστολή της Λάρισας με επικεφαλής τον δήμαρχο (φωτ.)
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

Στη Σμύρνη αποστολή της Λάρισας με επικεφαλής τον δήμαρχο (φωτ.)

Στη Σμύρνη αποστολή της Λάρισας με επικεφαλής τον δήμαρχο (φωτ.)

Τα μέλη της αποστολής της Λάρισας με τον Μητροπολίτη Σμύρνης έξω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής Σμύρνης

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη  Λαρισαϊκής αντιπροσωπείας στην Ιωνική Γη, με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και με τη συμμετοχή μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας. Η αποστολή ταξίδεψε στα παράλια της Μικράς Ασίας, μετά από πρόσκληση που τους απεύθυνε ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Το πρωί του Σαββάτου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Χαραλάμπους,  τα μέλη της αποστολής παρακολούθησαν με εκατοντάδες άλλους πιστούς  και τη γενική πρόξενο της Ελλάδος στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Τσεσμέ (Κρήνη).

Πλήθος πιστών από τη Σμύρνη, τη Χίο και τη Λάρισα παρευρέθηκαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Το «Πιστεύω» ανέγνωσε η γενική πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια και το «Πάτερ ημών…» ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, ο οποίος συνοδεύονταν από τη σύζυγό του και η Γενική Πρόξενος Σμύρνης κ. Αργυρώ Παπούλια συναντήθηκαν το Δήμαρχο Τσεσμέ κ. Muhittin Dalgıç. Το βράδυ της γιορτής του Αγίου Χαραλάμπους, ολοκληρώθηκε με εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών  ν. Λάρισας με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

Στην Συνάντηση φιλίας, η χορωδία τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια στον τόπο που δημιουργήθηκαν ενώ το χορευτικό του συλλόγου ακολούθησε με χορούς από τα μικρασιατικά παράλια, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση στα μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν να μεταφερθεί σε όλους  το μήνυμα ειρηνικής συνεργασίας και συνύπαρξης των δυο λαών, ενώ η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας κ. Δεσ. Θεοδώρου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σμύρνης για την πρόσκληση και την Γενική Πρόξενο και την ζεστή φιλοξενία.

Την επόμενη ημέρα κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Σμύρνης τα μέλη της αποστολής παρακολούθησαν την Θεία λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Φωτεινής Σμύρνης και μετά από μια μικρή εκδήλωση που διοργάνωσε ο μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος για τα μέλη της αποστολής, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών  ν. Λάρισας αναχώρησαν  για την Λάρισα.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Καλογιάννης  είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Γενικό Προξενείο της Σμύρνης με την πρόξενο  κ. Παπούλια.

Χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη:

ΣΜΥΡΝΗ ΤΣΕΣΜΕ1

Το ζεύγος Καλογιάννη με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Σμύρνη κα. Αργυρώ Παπούλια, έξω από το Προξενείο

ΣΜΥΡΝΗ ΤΣΕΣΜΕ2

Συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων με την Γενική Πρόξενο κα. Παπούλια

Μέλη της αποστολής της Λάρισας στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους στο Τσεσμέ (Κρήνη):

ΣΜΥΡΝΗ ΤΣΕΣΜΕ3

ΣΜΥΡΝΗ ΤΣΕΣΜΕ4

ΣΜΥΡΝΗ ΤΣΕΣΜΕ5

ΣΜΥΡΝΗ ΤΣΕΣΜΕ6

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας κα Δεσ. Θεοδώρου προσφέρει αναμνηστικά δώρα στην Γενικη Πρόξενο

Εμφάνιση χορευτικού και χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας στην εκδήλωση – συνάντηση φιλίας που πραγματοποιήθηκε από την ορθόδοξη κοινότητα Σμύρνης:

ΣΜΥΡΝΗ ΤΣΕΣΜΕ7

ΣΜΥΡΝΗ ΤΣΕΣΜΕ8

ΣΜΥΡΝΗ ΤΣΕΣΜΕ9

ΣΜΥΡΝΗ ΤΣΕΣΜΕ10

ΣΜΥΡΝΗ ΤΣΕΣΜΕ11

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος προσκάλεσε τα μέλη του συλλόγου Μικρασιατών και τον δήμαρχο Λαρισαίων, με τον κ. Καλογιάννη