Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Τι να προσέξουν οι Λαρισαίοι ενόψει ισχυρών ανέμων
ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΖΗΤΑ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Τι να προσέξουν οι Λαρισαίοι ενόψει ισχυρών ανέμων

Τι να προσέξουν οι Λαρισαίοι ενόψει ισχυρών ανέμων

Από το Δήμο Λαρισαίων και ειδικότερα από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος ανακοινώνεται ότι:

«Γνωρίζουμε στο αναγνωστικό κοινό ότι με τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, της προηγούμενης εβδομάδας, στην πόλη της Λάρισας έλαβαν χώρα αρκετές ζημίες. Έτσι είχαμε εκριζώσεις και πτώσεις δένδρων, τεντών, αποκολλήσεις διαφημιστικών πινακίδων κλπ. και πτώσεις τους όπως επάνω σε αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα, ευτυχώς αυτή τη φορά, να έχουν προκληθεί μόνο υλικές ζημίες.

ζημιες ανεμοι λαρισα (3)

Σύμφωνα με τα πρόσφατα καθημερινά ανακοινωθέντα μετεωρολογικά δελτία από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εντός των άμεσα επόμενων ημερών ενδέχεται να λάβει χώρα επανάληψη ανάλογων καιρικών φαινόμενων. Πέραν από την κατά νόμο ευθύνη που απορρέει από τον Κτηριοδομικό Κανονισμό στους ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι υπεύθυνοι για τη συντήρησή τους, και προς μεγαλύτερη προστασία όλων μας, εφιστούμε την προσοχή στους συμπολίτες μας να προβούν στον έλεγχο της στερεότητας στοιχείων, που αποτελούν πρόσθετα εξωτερικά εξαρτήματα των κτηρίων.

ζημιες ανεμοι λαρισα (2)

Αυτά κατά κανόνα υπόκεινται σε τακτικούς ελέγχους. Έτσι εφίσταται η προσοχή στις: ορθομαρμαρώσεις καθώς και στους οριζόντιους στα άκρα εξώστες, στους αποσαθρωμένους σοφάδες, τα μεταλλικά προστεγάσματα, τις τέντες, τις ζαρντινιέρες και τις γλάστρες που στηρίζονται σε κιγκλιδώματα. Επισημαίνεται επίσης αυστηρά η προσοχή σε οτιδήποτε βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά των κτηρίων (γεγονός που απαγορεύεται και από Αστυνομική Διάταξη).

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τα προληπτικά αυτά μέτρα θα αποφευχθούν, κατά το δυνατόν, ανάλογες βλάβες και εκδηλώσεις επικίνδυνων φαινομένων στο μέλλον».